Πώς φτιάχνονται τα Φάρμακα

Δημοσιεύτηκε στις 6 Απρ 2021
προβολές 93 472
5

📘 Παράγγειλε το δικό σου αντίτυπο του "Κυνηγοί Φαρμάκων" και υποστήριξε το κανάλι της Καθημερινής Φυσικής: www.cup.gr/book/kynigoi-farmakon/
🎁 Η συμμετοχή στην κλήρωση έχει κλείσει. Οι νικητές/τριες θα ενημερωθούν σύντομα μέσω email ή τηλεφώνου.
Ευχαριστώ την Έλενα, την Άννα και τον Διαμαντή για τον έλεγχο ορθότητας του σεναρίου.
Αν σου αρέσει η Καθημερινή Φυσική μπορείς να την υποστηρίξεις...
👉 Αγοράζοντας μια κούπα Κοσμικό Latte: bit.ly/Kathimerini-Fysiki-Teesney
👉 Με συνεισφορά ανά βίντεο στο Patreon: bit.ly/kathimerini-fysiki-patreon
👉 Με συνεισφορά ανά μήνα στο GRlabel: bit.ly/kathimerini-fysiki-join
👉 Με μια μεμονωμένη δωρεά μέσω PayPal: bit.ly/kathimerini-fysiki-paypal
🌐 Καθημερινή Φυσική στα Ίντερνετς:
Instagram: bit.ly/kathimerini-fysiki-insta
Facebook: bit.ly/kathimerini-fysiki-fb
Blog: www.kathimerinifysiki.gr/
Instagram: bit.ly/kathimerini-fysiki-insta
📚 Πηγές / περισσότερες πληροφορίες
Κυνηγοί Φαρμάκων - Η απίθανη αναζήτηση για την ανακάλυψη νέων γιατρικών, Donald R. Kirsch, Ohi Ogas
Κακή Επιστήμη, Ben Goldacre
Προσεχώς περισσότερες
📃 Credits
Gavel sound effect by zerolagtime (freesound.org/people/zerolagtime/sounds/70069/)
Σενάριο-Σκηνοθεσία-Αφήγηση: Βαμβάκος Στέφανος
Εικονογράφηση-Animation-Υπομονή: Γεωργίου Θεόδωρος (@todclo)
Υπότιτλοι: IPOTITLUS HEMIEPAGGELMATICUS

Καθημερινή Φυσική
Σχόλια  
 • Καθημερινή Φυσική

  Καθημερινή Φυσική

  Πριν 7 ημέρες

  Διαβάζω αρκετά σχόλια για το νέο εμβόλιο κατά της Covid-19 και του χρόνου ανάπτυξής του. Αν και δεν είμαι ειδικός θα προσπαθήσω να απαντήσω γιατί δε θα ήθελα το βίντεο να σταθεί εμπόδιο σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα όπως είναι ο εμβολιασμός.
  Πρώτα πρώτα, το ότι η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από 10 χρόνια δε σημαίνει πως είναι *απαραίτητο* να διαρκέσει τόσο. Σκεφτείτε ένα σπίτι που μπορεί να χτιστεί μέσα σε 3 χρόνια ή 3ς μήνες. Πολλές φορές αυτό που το καθυστερεί δεν είναι το χτίσιμο το ίδιο αλλά η χρηματοδότηση, η έκδοση αδειών, ο συντονισμός των διάφορων μερών, η έγκυρη προμήθεια όλων των απαραίτητων υλικών και πολλά άλλα τέτοια γραφειοκρατικά.
  Καθώς η ανάπτυξη του εμβολίου ήταν παγκόσμια έκτακτη ανάγκη πολλές από αυτές τις διαδικασίες επιταχύνθηκαν με πρωτόγνωρους ρυθμούς. Η χρηματοδότηση ήταν άμεση και κάλυπτε σχεδόν κάθε ανάγκη ενώ προήλθε τόσο από κρατικούς όσο και ιδιωτικούς μηχανισμούς απ' όλον τον κόσμο και, πολύ σημαντικό, υπήρξε παγκόσμια συνεργασία μεταξύ επιστημόνων μέσω ελεύθερης διακίνησης των δεδομένων των μελετών. Αν δείχνει κάτι όλη αυτή η ιστορία είναι πως, όταν το θέλουμε πραγματικά και όταν κάνουμε λίγο στην άκρη τα προσωπικά συμφέροντα του καθενός, μέσω της συνεργασίας μπορούμε να αντιμετωπίσουμε πολύ αποτελεσματικότερα οποιαδήποτε κρίση. Ελπίζω πως τουλάχιστον αυτό θα μας μείνει ως μάθημα για το μέλλον.
  Πέραν των γραφειοκρατικών πρέπει επίσης να αναφερθεί πως οι κορωνοιοί δε μας είναι κάτι εντελώς άγνωστο. Δεν ξεκινήσαμε δηλαδή να ψάχνουμε βελόνες στα άχυρα από το μηδέν. Οι κορωνοιοί μελετώνται για περισσότερο από 50 χρόνια. Υπάρχουν εκατοντάδες από αυτούς, τέσσερις εκ των οποίων μπορούν να προκαλέσουν το κοινό κρυολόγημα, όπως και αυτοί που προκαλούν τις νόσους SARS και MERS. Το γονιδίωμα του SARS-Cov-2 - του ένοχου ιού για τη νόσο Covid-19 - αναλύθηκε μόλις τον Ιανουάριο του 2020, λίγες μέρες μετά την εμφάνισή του.
  Τέλος, παρόλο που τα εμβόλια πρόκειται για τα πρώτα mRNA εμβόλια που δίνονται εκτός κλινικών δοκιμών, ούτε αυτά είναι κάτι εντελώς καινούργιο. Οι επιστήμονες τα μελετούν για δεκαετίες και μπορώ να πω με βεβαιότητα πως οι φοιτητές βιολογίας ή φαρμακολογίας τα έχουν διδαχθεί κατά τις σπουδές τους. Είχαν προκαλέσει το ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας γιατί πρώτον, η ανάπτυξή τους μπορεί να γίνει (όπως φάνηκε) σαφώς γρηγορότερα και, δεύτερον, γιατί υπάρχει μελλοντικά η δυνατότητα ένα mRNA εμβόλιο να προσφέρει προστασία από πολλές ασθένειες. Τα εμβόλια πέρασαν κανονικά απ' όλες τις κλινικές δοκιμές, κάποιες εκ των οποίων έγιναν συνδυαστικά. Αυτή η πρακτική είναι κοινή και καλύπτει τα ίδια ηθικά, επιστημονικά και στατιστικά στάνταρ με κάθε άλλη. Δύο ακόμη σημαντικοί παράγοντες για την ταχύτατη ολοκλήρωση των κλινικών δοκιμών ήταν το υψηλό ενδιαφέρον από εθελοντές και ο αυξανόμενος αριθμός σχετικών χώρων για τη διευκόλυνση της εγγραφής και τη συλλογή μεγάλου όγκου δεδομένων.
  Εν ολίγοις, μη φοβάστε πως θα πάρετε ένα "μισοτελειωμένο" προϊόν και μη στέκεστε σε μία φράση εκτός πλαισίου απ' όλο το βίντεο. Το βίντεο εξιστορεί το υποθετικό σενάριο ενός ανεξάρτητου παραγωγού για τη δημιουργία ενός νέου φαρμάκου. Πέραν από τα στάδια της διαδικασίας που ισχύουν σε κάθε περίπτωση, οι ομοιότητες τελειώνουν εκεί όσον αφορά την παρούσα πανδημία του SARS-Cov-2. Αν θα ήθελα το βίντεο να σας προκαλέσει ένα συναίσθημα θα ήταν ο καθησυχασμός. Ο χρόνος πιέζει και η ανάγκη είναι τεράστια αλλά όλα τα πρωτόκολλα τηρήθηκαν κατά γράμμα με ουδεμία έκπτωση ως προς την ασφάλεια των εμβολίων.

  • Newstarter722

   Newstarter722

   Πριν 3 ώρες

   @̣Χμμμ...Ψεκασμένοι και συνωμοσιολόγοι;

  • ̣

   ̣

   Πριν 6 ώρες

   Καλά βρε μας δουλεύεις; Παοαγαληζεις τα ίδια και τα ίδια; Δεν μας λες την ουσία όπου είναι ότι φέρνουν θρόμβωση! Εξ άλλου δεν μου φαίνεται πολυ λογικό να συγκρξνδις ένα σπίτι όπου θέλει κατασκευές ανάλογα με τα χρήματα από ένα εμβόλιο που ξέρουμε ότι τα κλασσικά τουλάχιστον περνάνε δέκα χρόνια! Άκουσες πως παίρνουν από έμβρυα ένα υλικό το οποίο χρησιμοποιείται για το εμβόλιο, όταν τα λέγαμε είμασταν ψεκασμένοι και συνομωσιολόγοι, τώρα που μας επιβεβαιώνουν τι είμαστε;

  • Apostolis Kanakis

   Apostolis Kanakis

   Πριν ημέρα

   Γιατι γράφεις τόσο πολύ, ποιος θα κάτσει να το διαβάσει αυτό το κατεβατό. 😕

  • Manoslis Nikiforakis

   Manoslis Nikiforakis

   Πριν ημέρα

   Τα πήρες καθημερινή φυσική?? Πλάκα σου κάνω!! χίλια μπράβο για τα δωράκια που μας κάνεις!! Ευχαριστούμε!!

  • Eliza Nikolaou

   Eliza Nikolaou

   Πριν ημέρα

   Esu kala to skeftikes na apantiseis epi tou thematos... alla den to kaneis olokliro video... Prwton gia atoma opos egw pou exoun disleksia kai DEN paizei na diavasoume OOooooooooolh auth tin apantisi alla sevomaste tin gnwmi sou... DEFTERON kai kurioteron... oti me olh auth tin dimosiotita pou exei parei to thema tha exeis kala views!!! Ainte perimenoume!!!

 • CEREAL KILLER

  CEREAL KILLER

  Πριν 57 λεπτά

  Πολύ καλό το βίντεο, ωστόσο μιας και τα σχόλια, όπως ήταν και αναμενόμενο, είναι αφιερωμένα στον κορωνοϊό, ένα ακόμα δεν θα βλάψει. Προσωπικά, δεν θέλω να κάνω το εμβόλιο. Την άποψη αυτή την είχα από την πρώτη στιγμή, πριν εμφανιστούν παρενέργειες σε ένα, ομολογουμένως μικρό, μέρος του εμβολιασμένου πληθυσμού. Αν ήμουν μεγαλύτερης ηλικίας ή η υγεία μου ήταν ήδη κλονισμένη, τότε μπορεί και να είχα άλλη προσέγγιση, ωστόσο με τα "αν" δεν γίνεται τίποτα, το γεγονός είναι πως ζύγισα το ρίσκο και κατέληξα πως δεν θέλω να το κάνω, τουλάχιστον στο εγγύς μέλλον. Η δική μου ελεύθερη βούληση δυστυχώς, φαίνεται πως δεν θα είναι ο παράγοντας που θα με οδηγήσει στο να εμβολιαστώ. Όπως γίνεται και πιο ξεκάθαρο μέρα με τη μέρα, το εμβόλιο θα γίνει υποχρεωτικό για όλους εγείροντας πλήθος ηθικών ερωτημάτων για τα οποία αυτοί που θα κάνουν το εμβόλιο υποχρεωτικό δεν ενδιαφέρονται και αυτοί που σκέπτονται διαφορετικά από εμένα, παραβλέπουν. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που το εμβόλιο συναντά τόση αντίσταση από την κοινωνία και θεωρώ πως λείπει από το βίντεο μια συνοπτική αναφορά στο ζήτημα της ελεύθερης βούλησης στο να πάρει κάποιος ένα φάρμακο ή όχι. Όσο αφορά τις ατομικές ελευθερίες που έχουν καταπατηθεί από την αρχή της πανδημίας σε επίπεδα που είχαμε να δούμε από τη δεκαετία του 1940, θα ήθελα να απαντήσω στην έκκληση ενός άλλου σχολιαστή να εμβολιαστούμε όλοι, την οποία υποστηρίζει θυμίζοντάς μας πως η κανονική ζωή μοιάζει, χωρίς μάσκες, SMS, πρόστιμα και άλλα "δημοκρατικά" μέσα: Η προσέγγιση του τύπου "κάνω το τάδε για να επιστρέψουν τα πράγματα στην κανονική τους ροή" παραβλέπει τι οδήγησε μπροστά στο δίλημμα του εμβολιασμού ή μη, εξ αρχής. Η κυβέρνηση (όχι μόνο η δική μας) αποφάσισε να θέσει όλο τον πληθυσμό σε de facto κατ' οίκον περιορισμό. Ελπίζω πως δεν χρειάζεται να αναλύσω γιατί αυτό δεν είναι απλά λάθος αλλά εγκληματικό και δεν αναφέρομαι μόνο στην οικονομία. Προσωπικά, πιστεύω ακράδαντα στην ελευθερία του ανθρώπου και στο δικαίωμα στην αυτοδιάθεση δυστυχώς όμως τα μέτρα που ελήφθησαν για να αντιμετωπιστεί αυτή η απειλή, σε παγκόσμιο επίπεδο, δεν έλαβαν υπόψιν αυτή την παράμετρο. Αυτή είναι η ένστασή μου, και πιστεύω πως εκφράζω σημαντική μερίδα του πληθυσμού, όσο και αν χρησιμοποίησα πρώτο ενικό πρόσωπο. Τέλος, θα ήθελα να πω πως είναι δική μας η ευθύνη που αγνοήθηκαν τα δικαιώματά μας μέσα σε αυτή την πανδημία καθώς τα θεωρήσαμε δεδομένα από την πρώτη στιγμή της ύπαρξής μας. Αφού δεν χαράξαμε εμείς τα όριά μας, όταν έπρεπε να αποφασιστούν τα μέτρα που θα λαμβάνονταν, θεωρήθηκε πως δεν έχουμε καμία απαίτηση. Προς γνώση και συμμόρφωση.

 • Mitsos Peiratis

  Mitsos Peiratis

  Πριν 16 ώρες

  Ο τρόπος που βλέπεις κ αντιλαμβάνεσαι τ πράγματα ....... Ουαου 😱😱😱

 • Daddy Voin

  Daddy Voin

  Πριν 18 ώρες

  Θα περιμένω μέχρι ο καθηγητής βιολογίας ανακαλύψει το YouTube και αρχίσει να μας δείχνει βίντεο σαν αυτά

 • Youtube_manvar

  Youtube_manvar

  Πριν ημέρα

  φτιάξε ένα ίνστα με το username @Καθημερινή_Φυσική ή κάτι παρόμοιο γιατί αξίζει να το δούν και άλλοι αυτό

 • Manoslis Nikiforakis

  Manoslis Nikiforakis

  Πριν ημέρα

  Και έρχονται η μαλακές και μας κάνουν ένα εμβόλιο που το φτιάξανε σε 1 χρόνο

 • stoukman stouk

  stoukman stouk

  Πριν ημέρα

  εισαι φανταστική, υπέροχη, ανυπέρβλητη...

 • Michael Maroulakis

  Michael Maroulakis

  Πριν 2 ημέρες

  1:24 Ότι καλύτερο...😂

 • ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ

  ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ

  Πριν 2 ημέρες

  στεφανε αν μπορεις κανε ενα αφιερωμα στον νευτωνα εφευρεσεις και τετοια οπως τοτε με τον ηφαιστο

 • Vaio San

  Vaio San

  Πριν 2 ημέρες

  Exεις περίοδο, πονόκοιλο, πονόδοντο ; !
  Σερακτιλ αγάπη μου ! 😁

 • Montgomery Garmadon

  Montgomery Garmadon

  Πριν 3 ημέρες

  Το πιο χρήσιμο επιστημονικό κανάλι: Καθημερινή Φυσική, κατά την γνώμη μου.

 • Κωνσταντίνα Μαρία

  Κωνσταντίνα Μαρία

  Πριν 3 ημέρες

  Εφόσον για να βγει ένα φάρμακο στην αγορά παίρνει 10+ χρόνια, πώς κατάφεραν μέσα σε ένα χρόνο να βγάλουν εμβόλιο για κόβιντ? Μήπως κάποιοι Κινέζοι (ή και όχι μόνο) φίλοι μας προνόησαν να ξεκινήσουν μια ασθένεια και ταυτόχρονα τη θεραπεία της 10 χρόνια πριν? Μετά από αυτό το βίντεο θα αρχίσω να υποψιάζομαι πολλά 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️
  Πολύ καλή δουλειά πάντως Στέφανε!! Ευχαριστούμε για την ενημέρωση!!

  • Καθημερινή Φυσική

   Καθημερινή Φυσική

   Πριν 3 ημέρες

   Δες το καρφιτσωμένο σχόλιο!

 • Doctor Ex

  Doctor Ex

  Πριν 3 ημέρες

  41 ψέκες πάτησαν dislike.

 • Panagiotis Pirris

  Panagiotis Pirris

  Πριν 3 ημέρες

  Πώς τα βακτηρια ενισχυουν τη δυναμη τους απεναντι στα φαρμακα?Μιλαω για τα βακτηρια που δεν εχουν ερθει σε επαφη με φαρμακα που τα πολεμουν.
  Αυτο δεν το καταλαβαίνω.Μου το εξηγεις?
  Και επισης πώς εξεταζονται (τα φαρμακα) απο τους ελεγκτικους οργανισμους?Με ποιους τροπους?
  Θα ηθελα αν γνωριζεις να μου εξηγησεις αυτα.

 • Ustr Loche

  Ustr Loche

  Πριν 3 ημέρες

  Αν περνάνε απο τόσους ελέγχους, πως εχουμε ακομη στην αγορα προϊόντα οπως αλοιφές που τρίβεις στην κοιλιά και "χανεις λιπος";

  • Καθημερινή Φυσική

   Καθημερινή Φυσική

   Πριν 3 ημέρες

   Τα προϊόντα αυτά είτε δεν είναι εγκεκριμένα από τους FDA/EMA, είτε έχουν πάρει έγκριση για λόγο άσχετο με αυτόν για τον οποίον διαφημίζονται (π.χ. ότι προκαλούν τοπική μείωση λίπους). Ό,τι βρίσκεις στα φαρμακεία (δυστυχώς ή ευτυχώς) δεν είναι απαραίτητο να έχει πάρει έγκριση, γι' αυτό βλέπεις και πολλά να πουλάνε ομοιοπαθητικά... φάρμακα.

 • ago deo

  ago deo

  Πριν 3 ημέρες

  Ένας πεθαμένος ξενιστής είναι όσο άχρηστος είναι και ένας θεραπευμένος. Ο στόχος είναι συνδρομή σε φάρμακα και όχι η θεραπεία της αιτίας. Συνδρομητές ψάχνουν! Τον ισολογισμό τους κοιτάνε οι μεγάλες εταιρείες και ΤΙΠΟΤΑ άλλο. Ότι είναι εμπόδιο παρακάμπτεται με μπόλικο χρήμα. Ακόμη και αν το εμπόδιο είναι η αλήθεια..

 • AndyKokk

  AndyKokk

  Πριν 3 ημέρες

  Α ναι ένας τυχαίος τύπος στο ίντερνετ τα εξηγεί καλύτερα από τον φυσικό μας

 • Kosta PewDiePie

  Kosta PewDiePie

  Πριν 4 ημέρες

  Mas dinis elpida stin zoi

 • Kostas Andrianos

  Kostas Andrianos

  Πριν 4 ημέρες

  Περίμενα να το δω 4 μέρες μετά γιατί η κοπέλα μου δεν ήταν μαζί για να το δούμε παρέα. Περιμένουμε το επόμενο :D

 • Dystopia Productions

  Dystopia Productions

  Πριν 4 ημέρες

  Μικρόβιο κακό μόνο με ξενιστή νεκρό

 • ̣

  ̣

  Πριν 4 ημέρες

  Θα ήθελα να μας κάνεις βίντεο μαζί με τους φίλους σου και να μας πείτε εσείς οι ανοιχτόμυαλοι για τα εμβόλια που φέρνουν θρόμβωση, θα ήθελα να σας ακούσω διότι μέχρι πρότινος μας λέγατε ψεκασμένους και συνομωσιολόγους. Επίσης εάν διαγράψεις αυτό το σχόλιο πραγματικά φαίνεται ότι πληρώνεσαι για να τα λες ή απλά δεν θέλεις να βγείτε ψεύτης... Το λέω αυτό διότι το κάνουν πολλοί...

  • ̣

   ̣

   Πριν 22 ώρες

   @Nikos πολύ σωστά τα λες! Τουλάχιστον τα φάρμακα έχουν κάποια ωφέλεια, τα εμβόλια που έχουν ωφέλεια; Στο ότι και πάλι μπορείς να κολλήσεις τον ιό πρέπει να φοράς μάσκα, και το σπουδαιότερο εάν δεν φύγεις από την ζωή από κωρονοιο (όπου πλέον έχει εξασθενηθει λόγο των πολλών ανοσοποιητικών που έχουν δεχτεί και έχουν καταφέρει να αμυνθούν) θα φύγεις από θρομβσωσεις... Εάν αναλογιστούμε ότι έχουν πάρει από έμβρυα με βάναυσο τρόπο ένα υλικό ώστε αυτό να χρησιμοποιηθεί για το εμβόλιο, καταλαβαίνεις πόσο περίεργα είναι τα πράγματα όταν τους λες ότι έτσι είναι σε λένε ψεκασμενο και έρχεται η στιγμή που οι ίδιοι βγαίνουν και μας επιβεβαιώνουν εμάς τους αρνητές και ψεκασμένους. Εάν βρίσκεις ωφέλεια σε αυτό, τότε κάτι δεν πάει καλά...

  • Nikos

   Nikos

   Πριν 23 ώρες

   Γενικοτερα δεν πιστευω οτι ο κοσμος αρνειται οτι υπαρχουν παρενεργειες στα εμβολια και γενικοτερα στα φαρμακα.Η αληθεια ειναι οτι καθε φαρμακο κανει παρενεργειες.Το θεμα ειναι τα οφελη να υπερνικουν κατα πολυ τις αρνητικες αντιδρασεις.Δηλαδη πρεπει να σκεφτεις οτι εχουν πεθανει ατομα απο αντιβιοτικα αλλα ταυτοχρονα σώζουν εκατοντάδες χιλίαδες άτομα κάθε χρόνο μόνο στην Αμερική.Οι πιθανοτητες να παθεις σοβαρες επιπλοκες απο τον ιο και να πεθανεις ειναι παρα πολυ πιο αυξημενες σε συγκριση με μια σοβαρη αντιδραση σε καποιο εμβολιο.

 • J K

  J K

  Πριν 4 ημέρες

  Σ αγαπαμε ρε

 • Δημήτρης

  Δημήτρης

  Πριν 4 ημέρες

  Βλέπω κάποιος μετατρεπεται στον CGP Grey της Ελλάδος.

 • Mr. hat

  Mr. hat

  Πριν 5 ημέρες

  Τα dislike είναι από τις karens που δεν πιστεύουν στα φάρμακα και χρησιμοποιούν φύλλα ελιάς και τα τρίβουν στο κεφάλι σου για να γίνεις καλά.

 • Kalliopi

  Kalliopi

  Πριν 5 ημέρες

  Πωωω υπεροχοοο, ψηφίζω για κι άλλα βιντεάκια βιολογίας

 • John Philippatos

  John Philippatos

  Πριν 5 ημέρες

  Δεν μπορώ να καταλάβω πως μπέρδεψες το ακετυλοσαλικυλικό οξύ. Πανεύκολη λέξη. Εγώ από την άλλη δεν μπορώ με τίποτα να πω απσιρίν... ασπαρίν...ασπιράν..ασπινίρ...ασπ... άστο καλύτερα...
  Πέθανα με τον ήχο των windows, τους γκρίζους κροτάφους του δικηγόρου (Κούγια;) και τη Ντόρα τη Μικρή Εξερευνήτρια. Τα βίντεο σου πρέπει να τα βλέπουμε σε slow motion για να μπορούμε να πιάνουμε όλες τις αναφορές και τα Easter eggs που έχεις βάλει μέσα.
  Σ' ευχαριστούμε για όλα Στέφανε. Εσύ και η παρέα σου ομορφαίνετε το YouTube.

 • George N. Lekkas

  George N. Lekkas

  Πριν 5 ημέρες

  όταν είπεσ ότι χρησιμοποιούσαμε καρίδια για να γιατράψουμε ό,τι είχε να κάνει με το κεφάλι λόγω σχήματος και μετά πήγες στα φυτά που μιάζοουν με φύδια ανησύχισα..... αχαχ

 • ΓΙΑΝΝΗΣ M

  ΓΙΑΝΝΗΣ M

  Πριν 5 ημέρες

  πότε θα γίνει η κλήρωση?

 • Mar Ki

  Mar Ki

  Πριν 5 ημέρες

  Οι καρκίνοι-ορισμένοι- μπορεί να προκύψουν από παθογόνα

 • Mar Ki

  Mar Ki

  Πριν 5 ημέρες

  όλος αυτός ο πόνος, η δυστυχία.... πώς μπορεί κάποιος να αντισταθεί στην εκμετάλλευσή τους; Κορυφαίο

 • Hytron BG

  Hytron BG

  Πριν 5 ημέρες

  4:25 η ντόρα η εξερευνήτρια😹😹

 • goku black

  goku black

  Πριν 5 ημέρες

  Τα πας τελία σινεχεισε ετση

 • GREECE

  GREECE

  Πριν 5 ημέρες

  3:27 Κοινώς ηρωΐνη

 • Veriox22

  Veriox22

  Πριν 5 ημέρες

  Το συγκεκριμενο βιντεο μου θυμησε πολυ cgp grey

 • Hraklis revo

  Hraklis revo

  Πριν 5 ημέρες

  Nistia - apotoxinosi = kamia katanalosi trofis psimenis pano apo 45 vathmous C gia 1 2 h 3 vdomades H pragmatiki nistia pragmatiki apotoxinosi. Hsiodos , to xriso genos trefotan mono me karpous apo dedra den arostene pote kai zouse pano apo 100 xronia. Auta pou lew ola anikoun stin olistiki iatriki , kai proerxonte apo ton Xeiron ton Kentauro kai to melampous tous daskalous tou ipokrati 5000 xronia prin ! Pisteue kai mi , ereuna ! O anthropos genithike gia na zisei ! Simera ... ap tin stigmi pou geniete trefete lathos kai skotonei to kormi tou mexri ta 7 12 dn exeis tipota gt dn exeis toxines mesa kai oso esi sinexizeis na se skotoneis ... mexri pou sta 50 tha aganaktisei to soma s kai tha sto pei giauto arostenoun oi megaloi .... akou edw ... kapote arostenan oi mikroi .... gt dn i3eran ... pos alazoun ta xronia mes stous aiones ..

 • Thresh Machine

  Thresh Machine

  Πριν 5 ημέρες

  6:49 placebo effect

 • tas mg

  tas mg

  Πριν 5 ημέρες

  Σ Υ Γ Χ Α Ρ Η Τ Η Ρ Ι Α

 • αναρχοαπλυτος

  αναρχοαπλυτος

  Πριν 5 ημέρες

  Τώρα και καθημερινή χημείας

 • Δέσποινα Ανοιξή

  Δέσποινα Ανοιξή

  Πριν 5 ημέρες

  Τι όμορφο, με απλές και εύστοχες λέξεις.
  Μπράβο σε όλους!

 • Aigeas 22a

  Aigeas 22a

  Πριν 6 ημέρες

  Πολύ ενδιαφέρον βίντεο Στέφανε! Συνέχισε έτσι δυναμικά!!!!

 • Konsta ntinos

  Konsta ntinos

  Πριν 6 ημέρες

  Κος Gates approves.

 • Ginkgo Biloba

  Ginkgo Biloba

  Πριν 6 ημέρες

  Δεν είμαι κατά της δυτικής ιατρικής αλλά ταυτόχρονα λαμβάνω γνώση και άποψη από άλλα πεδία. Η δυτική ιατρική με όλη αυτή την εξειδίκευση έχει χάσει την μεγάλη εικόνα του τι είναι ο άνθρωπος. Στις ολιστικές ιατρικές υπάρχει μια σύνδεση μεταξύ σώματος νου και πνεύματος και στην συνέχεια αυτό συνδέεται με κάτι ευρύτερο κοκ. Στην δυτική ιατρική απουσιάζει αυτό και η όλο και μεγαλύτερη εξειδίκευση μας απομακρύνει από την μεγάλη εικόνα. Πιστεύω χρειάζεται συνεργασία αυτών των δύο σχολών και όχι ή το ένα ή το άλλο. Αλλά όσο η ιατρική είναι μπίζινα αυτό δεν το βλέπω να γίνεται.
  Τέλος, οι αναφορές σου στο παρελθόν για το πώς είχε και καλά φτιαχτεί η τότε ιατρική, ότι ήτανε καθαρά θέμα τύχης, δεν έχει και τόση επαφή με την πραγματικότητα. Αυτή η θέση βασικά ήταν και η αρχική προπαγάνδα των φαρμακοβιομηχανιών. Υπήρχε φυσικά και ο παράγοντας τύχης στο παιχνίδι αλλά σίγουρα δεν ήταν το κυρίαρχο στοιχείο. Καλό είναι να ψάχνουμε λίγο περισσότερο τα γεγονότα με ανοιχτό μυαλό.
  Ευχαριστούμε για το βίντεο!

 • Πρόδρομος Λίβερης

  Πρόδρομος Λίβερης

  Πριν 6 ημέρες

  Ρε μαλάκα... Έχεις πλάκα 🙂

 • Ιγνάτιος Παπαθεμελής

  Ιγνάτιος Παπαθεμελής

  Πριν 6 ημέρες

  Τα φάρμακα είναι του σατανά διαολια και ο Στέφανος ο αρχιδιαλος!

 • George Bedger

  George Bedger

  Πριν 6 ημέρες

  Ποιος είδε τον πανγκολινο?

 • stefanos goutzilikas

  stefanos goutzilikas

  Πριν 6 ημέρες

  Στέφανε φοβερή δουλεία, ειδικά με τον δικηγόρο των μικροβίων. 1:21

 • kostas pavlidis

  kostas pavlidis

  Πριν 6 ημέρες

  Παρα πολύ καλό βιντ ωραίος 👍🏼👍🏼

 • _dhmos321 _

  _dhmos321 _

  Πριν 6 ημέρες

  Θα ειθλεα να σου κανω μια ερωτηση ποιο βιβλιο θα μπορουσα να διαβαω με σχεση το διαστιμα

  • _dhmos321 _

   _dhmos321 _

   Πριν 6 ημέρες

   Ροταω γιατι ειμαι ειμαι υπερβολικα ασχετος και θα ειθελα ενα πολυ κατανοιτο βιβλιο

 • Anna Maria Antoatou

  Anna Maria Antoatou

  Πριν 6 ημέρες

  Φοβερό video συγχαρητήρια!!!!

 • Sakis c

  Sakis c

  Πριν 6 ημέρες

  Άψογα

 • Vaggelis Iosifidis

  Vaggelis Iosifidis

  Πριν 6 ημέρες

  Λοιπόν, κρατάμε highlights!
  -ΕΙΔΙΚΑ στο κινητό σου
  -Ένσταση, κύριε πρόεδρε!
  -Κατσικώθηκε.
  Μα κατσικώθηκε; Ο πιο επιστημονικός όρος που έχω ακούσει στις 7 ζωές μου (από τις οποίες στη μία ήμουν πειραματόζωο και στην άλλη ο ιός που το σκότωσε)
  Στεφανε, πολύ ωραίο επεισόδιο! Το κρατάω ως σημείο αναφοράς για τις επιχειρηματικές ιδιοφυίες που προτείνουν να δοθούν τα εμβόλια δωρεάν σε όλους.

 • Dimitris Christodoulakos

  Dimitris Christodoulakos

  Πριν 6 ημέρες

  Αυτό θα πεί όμορφο και χρήσιμο εκπαιδευτικό βίντεο

 • WwwKalaDendraGr

  WwwKalaDendraGr

  Πριν 6 ημέρες

  👍
  Εάν φάει κάποιος μερικές χιλιάδες ντομάτες είναι σαν να παίρνει μια ασπιρίνη γι'αυτό, και εάν χρειάζεται, καλύτερα είναι να πάρει μια ασπιρίνη 😉.
  Μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες προσπαθούν να φύγουν μια και καλά από τα πειράματα ζώων και να κάνουν πειράματα σε κύτταρα.
  Και σε λίγο καιρό θα βγει και φάρμακο κατά του Πάρκινσον.
  Καμία φόρα δαιμονοποιούμε τις φαρμακευτικές εταιρείες αλλά όπως και να το κάνουμε είναι απαραίτητες.
  Χαιρετισμούς από Βερολίνο
  Γιάννης

 • George Papaioannou

  George Papaioannou

  Πριν 6 ημέρες

  Mα τω θεο το βιντεο ειναι #44 στο trending

 • oudeteros

  oudeteros

  Πριν 6 ημέρες

  Και μετά λένε να κάνουμε εμβόλιο για την κορώνα 19. Βρε άε!!!

 • Mad Amadeus

  Mad Amadeus

  Πριν 6 ημέρες

  Ακετυλοσαλικυλικό* οξύ. Νταξ δε σε κατηγορώ που δεν το πέτυχες 100% 😂

 • Δημητρης Κωνσταντινου

  Δημητρης Κωνσταντινου

  Πριν 6 ημέρες

  Λετσ γοου, καινούργιο βιντ

 • Xristina Nanou

  Xristina Nanou

  Πριν 6 ημέρες

  Πολυ ωραιο βιντεο. Μπορειτε καποιος να απαντησει γιατι δεν εχει βρεθει ακομα αποτελεσματικη θεραπεια για τον καρκινο; Ευχαριστω.

  • dinos papa

   dinos papa

   Πριν 5 ημέρες

   Γιατι ο καρκινος οπως τον φανταζεται ο περισσοτερος κοσμος (σαν μια απλη ασθενεια που μπορει να θεραπευτει με ενα απλο χαπακι) δεν υπαρχει. Στην πραγματικοτητα προκειται για μια ομαδα ασθενειων καθε μια απο τις οποιες εμφανιζει διαφορετικα χαρακτηριστικα, οφειλεται σε μεταλλαγη διαφορετικων γονιδιων, και απαιτει διαφορετικη φαρμακευτικη αγωγη. Mπορει να μην υπαρχει για παραδειγμα αποτελεσματικη θεραπεια για τον παγκρεατικο καρκινο, υπαρχει ομως για τη χρονια μυελογενη λευχαιμια .Το γιατι δεν υπαρχουν αποτελεσματικες θεραπειες για ολες τις μορφες καρκινου ειναι μεγαλη κουβεντα, αλλα μια συνοψη της θα ηταν οτι 1) Επειδη τα καρκινικα κυτταρα προερχονται απο τον ιδιο τον οργανισμο ειναι πολυ δυσκολο να τα στοχευσουμε ειδικα, χωρις να προξενησουμε σοβαρες παρενεργειες 2) Τα εργαλεια της μοριακης βιολογιας και γενετικης που μας επιτρεπουν να κατανοησουμε σε βαθος τον καρκινο σαν ασθενεια αναπτυχθηκαν πολυ προσφατα 3) Σε πολλες μορφες του ειναι εξαιρετικα δυσκολο να εντοπιστει εγκαιρα πριν κανει μεταστασεις

 • Jim

  Jim

  Πριν 6 ημέρες

  Κάνε Q&A!!!

 • ama aa

  ama aa

  Πριν 6 ημέρες

  epitelous videoooooo!!!! eyxarstoumee!!!

 • Πετρος Λουλο

  Πετρος Λουλο

  Πριν 6 ημέρες

  Τέλειο βίντεο.Πιστευω πως όλοι μας θα θέλαμε να βλέπουμε συχνοτερα βίντεο σου......

 • Orestis Kostopulos

  Orestis Kostopulos

  Πριν 6 ημέρες

  ρε το μυαλο μου εσκασε απο τοσι φυσικη

 • Ανδρέας Κυριακόπουλος

  Ανδρέας Κυριακόπουλος

  Πριν 6 ημέρες

  Ο Μπρέιν ρε φίλε!

 • antonelle ccc

  antonelle ccc

  Πριν 6 ημέρες

  Η φαρμακευτική είναι η μοναδική αυτή επιστήμη που επιστρατεύει με τον πιο όμορφο και γοητευτικό τρόπο τη φυσική, τη χημεία, τη βιολογία και τα μαθηματικά προς όφελος της υγείας του ανθρώπου. Σπουδάζω αυτή την επιστήμη και είμαι πραγματικά χαρούμενη για το βίντεο αυτό! Θεωρώ , όμως, ότι θα μπορούσες να επενδύσεις σε περισσότερα βίντεο εμπνευσμένα από τους διάφορους τομείς της Φαρμακευτικής και τη συσχέτισή της με τις υπόλοιπες θετικές επιστήμες, ώστε να αναδειχθεί η μαγευτικός θεωρητικός και πειραματικός τρόπος σκέψης που την χαρακτηρίζει. Έχει πλούσιο υλικό για έξυπνα βίντεο.

 • alex cool

  alex cool

  Πριν 6 ημέρες

  Δηλαδή το εμβόλιο του covid 19 είναι εντελώς τυχαίο ?

 • Μηλια Μανωλακου

  Μηλια Μανωλακου

  Πριν 6 ημέρες

  Funny video

 • Yolo Fol

  Yolo Fol

  Πριν 6 ημέρες

  Αλλος ενας εμεσος τροπος για να προμοταρουμε τα εμβολια

 • Manos P.

  Manos P.

  Πριν 7 ημέρες

  Χαίρετε, φ. Ιατρικής εδώ.
  Τέλειο βίντεο με πολύ καλή επεξήγηση μόνο που στους ιούς επέλεξες εναν βακτηριοφαγο, που είναι ιος που προσβάλλει μόνο βακτήρια. Δλδ ειναι επικερδής για τον άνθρωπο, ισα ισα που κάποια πειράματα τη δεκαετία του 80 και 90 το έκαναν να δείχνουν αρκετά υποσχόμενο για την ανεύρεση θεραπειών σε βακτήρια και κυρίως σε πολυανθεκτικα στελέχη :)

  Κάτι ακόμα σαν φαν φακτ, είναι πολύ ενδιαφέρον η φιλοσοφία πίσω απο τα σπασμένα οικονομικά της δημιουργίας φαρμάκων. Παραδείγματος χάρη κάναμε στην φαρμακολογία πώς το ιδανικότερο φάρμακο κατά του καρκίνου είναι αυτό που θα παρατείνει περισσότερο τη ζωή του ασθενή αλλα δεν θα επιφέρει ίαση. Δλδ θα το παίρνει για μεγάλο χρονικό διάστημα ο κόσμος, που σημαίνει περισσότερο κέρδος για τη φαρμακευτική :'(

 • Aris games

  Aris games

  Πριν 7 ημέρες

  good

 • Vasileios Giotis

  Vasileios Giotis

  Πριν 7 ημέρες

  Εκανες μαλακια Στεφανε😅
  Ολα οσα λες στο βιντεο ισχυουν αλλα θα'πρεπε να κανεις disclaimer για τα εμβολια επειδη τα ορκ θα πουν πως εσυ ειπες πως το εμβολιο για τον κοβιντ δε μπορει να ισχυει επειδη βγηκε σε ενα σ/κ 😅 Και θα σε φορτωσουν με ευθυνες που δε σου ανηκουν.
  Καλη τυχη.

 • Art of food

  Art of food

  Πριν 7 ημέρες

  Αν είσαι μέσω κυβερνήσεων δεν χρειάζεται να περιμένεις 10 χρόνια... πολύ γρήγορα το βγάλανε το εμβόλιο του covid. ...
  Και όλα είναι από τα φυτά η φύση μας τα χάρισε όλα

 • Lean

  Lean

  Πριν 7 ημέρες

  Θέλω να γίνω χημικός μηχανικός, αυτό το βίντεο είναι υπέρ ενδιαφέρον!!

 • Νicholas Papanastasiou

  Νicholas Papanastasiou

  Πριν 7 ημέρες

  Το μόνο φάρμακο που θεραπεύει τον Στέφανο είναι το Κοσμικό Λάττε 😂

  • Chris Hello

   Chris Hello

   Πριν 5 ημέρες

   Χαχαχαχα!!! Καλό !!

 • Poniros ForEver

  Poniros ForEver

  Πριν 7 ημέρες

  Μας ελλειψες

 • kerkireos

  kerkireos

  Πριν 7 ημέρες

  Επιπονη και χρονοβορα διαδικασια.Προτιμω τα ομοιοπαθητικα φαρμακα.

 • Stelios Korres

  Stelios Korres

  Πριν 7 ημέρες

  Κάνε βίντεο και για τα εμβόλια!

 • Mpampis 1

  Mpampis 1

  Πριν 7 ημέρες

  Ποια είναι η γνώμη σας για τον Κορονοϊο;

 • Teo Bous

  Teo Bous

  Πριν 7 ημέρες

  Για να φτιάξεις ένα φάρμακο, πρέπει πρώτα να φτιάξεις τον ιό και να τον μοιράσεις στον κόσμο (Δες Covid)

 • Theodore 1

  Theodore 1

  Πριν 7 ημέρες

  Σόρυ βλέπω Dr stone, ξέρω να κάνω φάρμακα δεν χρειάζομαι αυτό το βίντεο 😂

 • gotsis konstantinos

  gotsis konstantinos

  Πριν 7 ημέρες

  Απίστευτο βίντεο όπως πάντα!!!

 • Lil_praktiker

  Lil_praktiker

  Πριν 7 ημέρες

  Στέφανε μπορείς να μου λύσεις μια απορία? Αν θες και σε βίντεο κάντο. Άμα είμαι μέσα σε ένα λεωφορείο είμαι μπροστά μπροστά διπλα αποτον οδηγό.(δεν υπάρχουν θέσεις πίσω μου)Αφού λοιπών είμαι μπροστά δίπλα από τον οδηγό και χοροπηδηξω ενώ το λεωφορείο κινειται προς τα εμπρός,θα προσγειωθω στο ίδιο σημείο οπου ήμουνα η θα είμαι πιο πίσω επειδή το λεωφορειο προχωρησε?(Νομιζω ειναι καλη ιδεα για βιντεο)

 • Νικος Ζουντας

  Νικος Ζουντας

  Πριν 7 ημέρες

  0:5 τα έχω όλα μετά από ένα τσακωμό😂😂😂😂😂

 • thanos nastos

  thanos nastos

  Πριν 7 ημέρες

  Πως γίνεται να μην έχουν κέρδος τα αντιβιωτικα; Αφού είναι το πιο συνηθισμένο που ζητάν στα φαρμακεία.

  • dinos papa

   dinos papa

   Πριν 7 ημέρες

   Τα αντιβιωτικα εχουν κερδος (γι αυτο αλλωστε εξακολουθουν να παραγονται). Η διαδικασια αναπτυξης νεων αντιβιωτικων δεν εχει κερδος.

 • Kipouridi Fotini

  Kipouridi Fotini

  Πριν 7 ημέρες

  Θα ήθελα πολύ να μάθω εάν κάποιος εθελοντής δοκιμαστής του φαρμάκου πεθάνει θα μπει φυλακή ο δημιουργός του φαρμάκου;
  Επίσης πρέπει να μιλήσεις για τον κορονοϊό σε κάποιο βίντεό σου

  • Kipouridi Fotini

   Kipouridi Fotini

   Πριν 7 ημέρες

   @Καθημερινή Φυσική οκ ευχαριστώ

  • Καθημερινή Φυσική

   Καθημερινή Φυσική

   Πριν 7 ημέρες

   Νομίζω πως η περίπτωση θανάτου είναι από αδύνατη έως εξαιρετικά απίθανη. Θα μπορούσε θεωρητικά από κάποιο αλλεργικό σοκ αλλά δε γνωρίζω αν έχει όντως συμβεί ποτέ. Στο βίντεο χρησιμοποιώ την υπερβολή ως χιούμορ, το οποίο αντικατοπτρίζεται και στην εικονογράφηση. Από εκεί και πέρα, στην καθαρά υποθετική περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο, μάλλον πως θα έχει υπογράψει σχετική υπεύθυνη δήλωση πως αποδέχεται τα εκάστοτε ρίσκα :).

 • saimon pap

  saimon pap

  Πριν 7 ημέρες

  Παροτι χωρις παραΐατρικες, φαρμακευτικες γνωσεις καταφερες να αποδειξεις οτι μελετωντας εναν κλαδο απο επισημες πηγες και τα αξιωματα του, τα οποια κατα βασει μενουν σταθερα αλλα εξελισονται καθε τοσο σε μικρες λεπτομερειες,μπορει οποιος ασχοληθει ,παροτι ειναι αφιερωμενος σε αλλον κλαδο, να κατανοησει και να εξηγησει τον μελετωντα κλαδο! Μπραβο για αλλη μια φορα για ενα ακομα κατανοητο και απολαυστικο βιντεο !

 • chris adba

  chris adba

  Πριν 7 ημέρες

  Για την αυξηση του πληθυσμου και της γενικοτερης καλης υγειας που εχουμε τον τελευταιο αιωνα, μαζι με την ιατρικη, πολυ μεγαλο ρολο επαιξε το οτι πλεον ΠΛΕΝΟΜΑΣΤΕ καθημερινα σχεδον, παλια το εκαναν καθε χριστουγεννα και πασχα και αν. Η υγιεινη δλδ ειναι απειρα καλυτερη απο αυτη που ειχαν οι προγονοι μας.

 • stamatis stefanakos

  stamatis stefanakos

  Πριν 7 ημέρες

  Εξαιρετικός

 • Dimitris Kanakis

  Dimitris Kanakis

  Πριν 7 ημέρες

  *ακετΥΛοσαλικυλικό οξύ
  Κατά τα λοιπά πολύ επεξηγηματικό βίντεο! Περιμένουμε το επόμενο!

 • EvelynToGlow ·

  EvelynToGlow ·

  Πριν 7 ημέρες

  Πεθαίνω με τον κατηγορούμενο ιό - πελάτη στο δικαστήριο 😂

 • Thanasis Konstandinidis

  Thanasis Konstandinidis

  Πριν 7 ημέρες

  γιατι εκει που λεει big pharma πεφτουν σημαιες της Νιγηριας;

 • Greece !!!!!

  Greece !!!!!

  Πριν 7 ημέρες

  Κάνε βίντεο για τον ηλεκτρισμό

 • Giorgia Sismanoglou

  Giorgia Sismanoglou

  Πριν 7 ημέρες

  Μπράβο!! Ναι μας έλειψες! Τέλειο βίντεο όπως όλα τα άλλα

 • ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΖΑΝΑΒΑΡΗΣ

  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΖΑΝΑΒΑΡΗΣ

  Πριν 7 ημέρες

  Έχεις σκεφτεί να κάνεις κομικα βίντεο

 • jifix fu

  jifix fu

  Πριν 7 ημέρες

  04:38 😂 Απίθανος Έχει τον ιό της πληροφορικής μέσα σου 😂 Απίθανος και πάλι

 • Spyros Tsakalis

  Spyros Tsakalis

  Πριν 7 ημέρες

  Φαντάζομαι παρόμοιες διαδικασίες εφαρμόζονται και στα εμβόλια. Και φαντάζομαι δεν τηρήθηκε ούτε μία διαδικασία για τα εμβόλια "Φρανκεστάιν" Pfizer/AstraZeneca κτλ. που τα φτιάξαμε σε... λιγότερο από ένα χρόνο.

 • Vassiliki Themeli

  Vassiliki Themeli

  Πριν 7 ημέρες

  Πολύ ενδιαφέρον! Πολύ αισιόδοξο! Στην επιστήμη πιστεύω και ελπίζω σε θεραπείες. 'Οπως πάντα έχεις σπουδαία πράγματα να μας πεις και να μας εμπνεύσεις! Σ΄ ευχαριστούμε Στέφανε!

 • Πρόμα

  Πρόμα

  Πριν 7 ημέρες

  Φαντασου δλδ την διαδικασια,φαντασου οτι σου εβγαλαν εμβολιο για τον κοβιντ σε λιγους μηνες ενω στην ουσια απαιτουνται μελετες χρονων.

  • maria

   maria

   Πριν 6 ημέρες

   Τα εμβόλια για τον κοβιντ βασίστηκαν πάνω σε τεχνικές που ήδη υπήρχαν και είχαν μελετηθεί. Δεν ανακαλύφθηκε κάτι καινούργιο. Επίσης, δούλεψαν πάνω σε αυτό τεράστιος αριθμός επιστημόνων ταυτόχρονα παγκοσμίως. Και τέλος διαδικαστικά και χαρτουρα για άδειες και λοιπά που πρεπει να δοθούν από ΠΟΥ, EMA, FDA κ.α. επισπευστηκαν λόγω ανωτέρας βίας ενώ κανονικά για άλλα φάρμακα παίρνουν πολύ περισσότερο καιρό

 • ΙΑΣΟΝΑΣ ΚΟΥΝΔΟΥΡΑΚΗΣ

  ΙΑΣΟΝΑΣ ΚΟΥΝΔΟΥΡΑΚΗΣ

  Πριν 7 ημέρες

  Υπέροχο βίντεο!

 • George's fantastic world super κανάλι

  George's fantastic world super κανάλι

  Πριν 7 ημέρες

  Ενδιαφέρον βίντεο, αλλά με ένα σφάλμα. Κάποια φάρμακα ενω βελτιώνουν τη κατάσταση ενός ασθενούς, μπορεί ταυτόχρονα να βλάπτουν ένα αλλο σημειο του πχ το συκώτι.

 • EXR Thunders

  EXR Thunders

  Πριν 7 ημέρες

  another masterpiece