Το πρώτο Αστρόπλοιο της ανθρωπότητας | Astronio X (#6)

Δημοσιεύτηκε στις 31 Μάρ 2021
προβολές 142 609
14

Το Starship της SpaceX είναι το πιο φιλόδοξο εγχείρημα που έχουμε δει ποτέ στον χώρο της διαστημικής εξερεύνησης. Πρόκειται για ένα διαστημικό σκάφος το οποίο θα μπορεί να απογειώνεται, να ταξιδεύει στο διάστημα, να επιστρέφει στη Γη και να χρησιμοποιείται ξανά και ξανά. Στο επεισόδιο αυτό γνωρίζουμε το "Αστρόπλοιο" και τις δυνατότητές του, αλλά και τα μελλοντικά σχέδια της SpaceX και του Elon Musk.
►Astronio στα social media:
Instagram: _astronio_
Facebook: AstronioGRlabel
Twitter: _Astronio_
►Εάν θεωρείτε ότι το κανάλι Astronio είναι αξιόλογο μπορείτε να το υποστηρίξετε: grlabel.info/face/YhH65nE2M8rGwMWvAlVu2A.htmljoin
Δείτε επίσης:
1. Απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις:
α. Σε τι διαφέρει το σύστημα Starship σε σχέση με τον πύραυλο Falcon 9;
Ο Falcon 9 είναι ένας πολύ επιτυχημένος πύραυλος της SpaceX, με επαναχρησιμοποιούμενο πρώτο στάδιο και αναλώσιμο δεύτερο στάδιο. Μάλιστα, οι μισοί Falcon 9 που έχουν απογειωθεί έχουν χρησιμοποιήσει προωθητικό πύραυλο (booster) που έχει ξαναπετάξει. Στην περίπτωση του Starship, από την άλλη μεριά, είναι επαναχρησιμοποιούμενο τόσο το πρώτο όσο και το δεύτερο στάδιο. Μάλιστα, το δεύτερο στάδιο του Starship θα μπορεί να απογειωθεί αυτόνομα από τον Άρη και τη Σελήνη, χωρίς να χρειάζεται τον προωθητικό πύραυλο Super Heavy. Επίσης, το σύστημα Starship είναι πολύ μεγαλύτερο από τον Falcon 9 και θα μπορεί να μεταφέρει πολύ μεγαλύτερα φορτία.
β. Γιατί δεν είναι κατάλληλοι οι Falcon 9 και Falcon Heavy για επανδρωμένες αποστολές στη Σελήνη;
Παρόλο που οι πύραυλοι αυτοί χωρίς φορτίο μπορούν να φτάσουν μέχρι τη Σελήνη, είναι αδύνατο να φτάσουν σε αυτήν με τα φορτία που απαιτούνται για τις επανδρωμένες αποστολές.
γ. Γιατί το Starship θεωρείται επαναστατικό για τη διαστημική εξερεύνηση;
Ο Everyday Astronaut είχε κάνει μια μελέτη όπου είχε υπολογίσει το κόστος ανά κιλό φορτίου τόσο για τα Διαστημικά Λεωφορεία όσο και για το Starship.
Για το Διαστημικό Λεωφορείο αρχικά (1981) το κόστος ανά κιλό φορτίου ήταν 85.000 δολάρια και, αργότερα, έγινε 26.000 δολάρια.
Για το Starship: Αρχικά το κόστος ανά κιλό φορτίου θα είναι περίπου 700 δολάρια. Όταν οι πτήσεις στη γήινη ατμόσφαιρα γίνουν ρουτίνα, τότε το κόστος θα είναι της τάξης των 100-200 δολαρίων. Επομένως, σύμφωνα με τον Everyday Astronaut το Starship θα είναι 100-1.000 φορές φθηνότερο για την μεταφορά φορτίων ή ανθρώπων σε τροχιά γύρω από τη Γη. Εάν σκεφτούμε ότι το οικονομικό κόστος ήταν πάντα το μεγαλύτερο εμπόδιο για τις διαστημικές αποστολές, καταλαβαίνουμε ότι το Starship θα φέρει μια πραγματική επανάσταση στη διαστημική εξερεύνηση.
Συν τοις άλλοις, θα είναι πολύ πιο εύχρηστο, καθώς σύμφωνα με τη SpaceX, το ίδιο πρώτο στάδιο (Super Heavy) θα μπορεί να απογειώνεται 20 φορές τη μέρα, ενώ το Starship (δεύτερο στάδιο) 3-4 φορές την ημέρα.
δ. Πότε υπολογίζεται να γίνει η πρώτη επανδρωμένη αποστολή στον Άρη;
Η νεότερη (μάλλον αισιόδοξη) εκτίμηση του Musk σχετικά με επανδρωμένη αποστολή στον Άρη είναι για το 2026.
ε. Γιατί σε κάποια αποσπάσματα του βίντεο το Starship εμφανίζεται με διαφορετικό σχεδιασμό;
Κάποια από τα βίντεο που χρησιμοποιήθηκαν είναι παλαιότερα, προτού η SpaceX καταλήξει στον σημερινό σχεδιασμό του οχήματος. Δεδομένου ότι το Starship είναι ακόμα σε πειραματικό στάδιο, δεν αποκλείεται στο μέλλον να δούμε κι άλλες αλλαγές στον σχεδιασμό του.
2. Ένας εξαιρετικός οδηγός για το Starship από τον Everyday Astronaut:
everydayastronaut.com/definitive-guide-to-starship/
3. Παρουσίαση του Starship από τον Elon Musk:
grlabel.info/losk/ZoWHpIeKbHecnns/b-nteo
4. Ανακοίνωση του προγράμματος dearMoon από τον Elon Musk: grlabel.info/losk/gqWkmnGyY6aloY8/b-nteo
5. Η επίσημη ιστοσελίδα του Starship από τη SpaceX:
www.spacex.com/vehicles/starship/
6. Animation της απογείωσης του Starship:
grlabel.info/losk/dGh8qa-yi2V3jIs/b-nteo

-------
Παρουσίαση-Επιμέλεια: Παύλος Καστανάς
Software: Space Engine, Universe Sandbox
Βίντεο προσομοίωσης Starship: SpaceX
Πηγές εικόνων: SpaceX, NASA, ESA, ESO, Pixabay (Creative Commons 3.0 License)

Μουσική:
Audionautix - Nightrunner (Creative Commons License)
Chris Zabriskie - Divider (Creative Commons License)
Chris Zabriskie - Cylinder Three (Creative Commons License)
Doug Maxwell - Light Years Away (Creative Commons License)
The Tower of Light - Stuck in the Air (Creative Commons License)
Patric Patrikios - Away (Creative Commons License)
All music is under a Creative Commons 3.0 license found here: creativecommons.org/licenses/by/3.0/gr/

Astronio
Σχόλια  
 • greeksinmars

  greeksinmars

  Πριν 29 δευτερόλεπτα

  Είδες πως σκαγανε τα πυραυλάκια της space x ???

 • Irakleus Erakleus

  Irakleus Erakleus

  Πριν 14 ώρες

  Astronio παιχταρά μου, είδα ένα game που λέγεται observation. Όταν έχεις χρόνο ρίξε μία ματιά κι εσύ, γιατί εκτός από τους γρίφους έχει και περίεργο σενάριο. Αν μπορείς να κάνεις ένα βιντεάκι να μας εξηγήσεις αν βασίζεται σε κάποια επιστημονική θεωρία, τι βλέπουμε, γιατί το βλέπουμε αυτό, είναι πολύ δυνατό το game. Πιστεύω να σου αρέσει.

 • Νγ Γν

  Νγ Γν

  Πριν 20 ώρες

  Μας έλλειψες πολυ

 • BigDikEnergy YT

  BigDikEnergy YT

  Πριν ημέρα

  astronio mporis na kanis 1 video gia tis aspres tripes???

 • Γιωργος κατσουλας

  Γιωργος κατσουλας

  Πριν 2 ημέρες

  Συγγνώμη για τα ορθογραφικά απλως δεν κάθομαι να διαβάσω

 • Γιωργος κατσουλας

  Γιωργος κατσουλας

  Πριν 2 ημέρες

  με σιχορεις αλλα ψαχνω για τηλεσκόπιο αλλα δεν ξερω πως ακριβως να διαπιστώσω το ποσο καλο ειναι δηλαδη τα χαρακτιριστικα που θα πρεπει να εχει και οσο για την χρήση που θελω να ειναι για να δω περα απο εκει που βλεπω με γιμνω ματη αρα δεν εχω ιδεα τι θελω να παριτιρισω

 • giwrto

  giwrto

  Πριν 3 ημέρες

  τεεεελιιιιιιιοοοοοοοοοοοο

 • alex1986lunatic

  alex1986lunatic

  Πριν 4 ημέρες

  Και μετά ξύπνησαν τα αμερικανάκια...Καλό το σανό που πουλάνε αλλά η κατρακύλα και η παρακμή τους δεν έχει σταματημό ενώ μέχρι τότε θα έχουν φάει τη σκόνη της Κίνας.

 • elitenick 09

  elitenick 09

  Πριν 5 ημέρες

  Το πρόβλημα στον Άρη θα είναι πως θα βρίσκουμε φαγητό,υλικά, νερό?

  • Mercurian Brachistochrone Trajectories .Ltd.

   Mercurian Brachistochrone Trajectories .Ltd.

   Πριν 2 ημέρες

   όλα τα χημικά στοιχεία που χρειαζόμαστε για τη ζωή και για τη βιομηχανία υπάρχουν στο Αρη σε αφθονία. Οσον αφορά το νερό,περα απο τους πόλους,έχουν ανακαλυφθεί υπόγειοι παγετώνες που περιέχουν υγρό νερό. Περισσότερο νερό απο τη μεσόγειο θάλασσα,και νότιο όσο η Αθήνα. Το φαγητό για τις πρώτες αποστολές μπορείς να το φέρεις απο τη Γη,δεν είναι τόσο πολύ απο άποψη μάζας. Αλλιως μπορείς να το καλλιεργήσεις στον Άρη. Υδροπονικά ή κανονικά. Το ηλιακό φώς στον Άρη είναι αρκετό ακόμα και για ελιές.

 • Eleni Papadopoulou

  Eleni Papadopoulou

  Πριν 5 ημέρες

  βηγβυγθη

 • Nick The Greek

  Nick The Greek

  Πριν 5 ημέρες

  Καλησπέρα Παύλο, είχα βρει μια ας την πούμε έρευνα η οποία μιλούσε για την κλιματική αλλαγή και κατά πόσο ο άνθρωπος είναι ο κύριος παράγοντας πίσω απ'αυτήν καθώς δεν έχω τις απαραίτητες γνώσεις για να ξέρω κατά πόσο είναι έγκυροι οι ισχυρισμοί που γίνονται θα ήθελα αν μπορούσες να μου απαντήσεις άμα αυτά ισχύουν ή όχι και άμα ισχύουν οφείλονται αυτά τα γεγονότα για την κλιματική αλλαγή που βιώνουμε τώρα; Εδώ είναι το λινκ: https://drive.google.com/file/d/0B4ei4Vt9ZMqtZ0o3eFBiQWdJN0w1YnNQdFh4Z281dU1RaWU0/view

 • Βακουφτσής Ιωάννης Κυριάκος

  Βακουφτσής Ιωάννης Κυριάκος

  Πριν 5 ημέρες

  ΔΕΝ μπορώ να ξέρω αν ο Musk έχει σε όλα όσα λέει δίκιο, μπορώ όμως να ξέρω οτι η σημερινή Ανθρωπότητα πετάει σε πληρωμές που αφορούν Αστρολογίες, μαγείες, Θρησκείες, Διαφθορά και αλλα ναρκωτικά πολύ, ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ χρήμα, τόσο πολύ που κάθε ισχυρισμός περι κόστους καταντά εντελώς ΓΕΛΟΙΟΣ. Το κόστος είναι πολύ ΜΙΚΡΟ, τόσο μικρό που το μόνο πρόβλημα ουσιαστικά είναι η ανθρώπινη βλακεία.

 • Kiriakos Kostanoglou

  Kiriakos Kostanoglou

  Πριν 5 ημέρες

  Με τόσα δις εξωδα φτιάχνεις την γη παράδεισο κ ανθρώπους ευτυχισμένος, ματαιοτητα να προσπαθείς να πας στη σελήνη κ η ζωή στην γη με δις, δυστυχισμένος ανθρωπους

 • Dimitris Bakirtzis

  Dimitris Bakirtzis

  Πριν 5 ημέρες

  Κυριε Παύλο σας παρακολουθώ πολύ καιρό τώρα και το μόνο πράγμα που έχω να σας πω είναι, ευχαριστούμε που αφιερώνετε χρόνο για αυτά τα καταπληκτικα βίντεο που ανεβάζετε και με κανετε να αρχιζω να ασχολούμαι με την αστρονομια. Και πάλι μπραβω για την υπέροχη δουλειά σας

 • Dionisis Jah04

  Dionisis Jah04

  Πριν 6 ημέρες

  Απλά. Υπέροχο. 👏

 • Kat

  Kat

  Πριν 6 ημέρες

  Σαν μηχανικός δεν μπορώ παρά να νιώθω δέος με το όλο εγχείρημα.
  Όταν προσγειώθηκαν οι πύραυλοι του Falcon Heavy σχεδόν βούρκωσα. 😄
  Παρόλα αυτά δεν συμμερίζομαι την αισιοδοξία μερικών, ως προς το τι σημαίνει όλο αυτό για την ανθρωπότητα.
  Αν έχει κάποιος βασικές γνώσεις Ιστορίας & στοιχειώδη αντίληψη της ανθρώπινης απληστίας & ασυδοσίας, μπορεί να υποθέσει ότι όλο αυτό δεν θα τελειώσει καλά.
  Κατά τη γνώμη μου, στην καλύτερη περίπτωση η κατάσταση θα είναι παρόμοια με αυτή που απεικονίζεται στο "Mars" του National Geographic.
  Με λίγα λόγια: οι πολυεθνικές θα προσπαθήσουν να βάλουν στο χέρι τον όποιο πλούτο έχει ο Άρης, ο ΟΗΕ όντας αδύναμος νομικά/πολιτικά/οικονομικά θα μείνει απλός θεατής, & κάθε επιστημονική προσπάθεια & έρευνα θα περάσει σε δεύτερη μοίρα.
  Στην χειρότερη περίπτωση... προβλέπω από Διαστημικό Ψυχρό Πόλεμο μέχρι Διαστημικό Τρίτο Παγκόσμιο.
  Μακάρι η Ιστορία να με διαψεύσει, μακάρι να "ανέλθουμε", να εξελιχθούμε σε ένα ανώτερο, υπεύθυνο διαπλανητικό είδος.
  Δυστυχώς όμως δεν το πιστεύω ούτε στο ελάχιστο...

  • Z1BABOUINOS

   Z1BABOUINOS

   Πριν 22 ώρες

   _"Όταν προσγειώθηκαν οι πύραυλοι του Falcon Heavy σχεδόν βούρκωσα"_ κι εγώ σχεδόν βούρκωσα ....από τα γέλια... διότι ο τύπος χρησιμοποίησε δοκιμασμένη τεχνολογία της ΝΑSA, με 20 χρόνια καθυστέρηση παρουσιάζοντάς την ως δική του και ως "ιδιωτική πρωτοβουλία". Στην πραγματικότητα, ήταν τεχνολογία του 1985 που δοκιμάστηκε επιτυχώς λίγα χρόνια μετά, και από τα λεφτά του αμερικανού φορολογούμενου. DC-X, Delta Clipper: grlabel.info/losk/oGKleJ9lq5l-fW4/b-nteo

 • nasos el

  nasos el

  Πριν 6 ημέρες

  πιο γριγορα διντεακια

 • malakopitour malakopitorouglou

  malakopitour malakopitorouglou

  Πριν 6 ημέρες

  5η θεμελιώδης δύναμη της Φύσης λεει! ..Αστρονιο για πε!

 • nikos mixas

  nikos mixas

  Πριν 6 ημέρες

  Mask kai nasa ta psemata toy planiti den exoume na fame ta astra sas marane fate ta space x ton masonon

 • yianni79

  yianni79

  Πριν 6 ημέρες

  Βέβαια, πρέπει να γίνουμε ένα πολυπλανητικό είδος. Πρέπει να πάμε κι αλλού να αφήσουμε το σκουπιδαριό και την πλαστικούρα μας, δεν μας φτάνει η Γη και οι τροχιές της

 • Naço Channel

  Naço Channel

  Πριν 6 ημέρες

  Τη λες ρε φίλε ! 😮Λες και βλέπω ντοκιμαντέρ ! Βλέποντας αυτό το βίντεο φανταζομουν τον εαυτό μου στο Άρη και είχα ξεχάσει όλα τα προβλήματα που έχω τώρα !👏👏 μπράβο φίλε εξερετικη δουλειά

 • Nik Dek

  Nik Dek

  Πριν 6 ημέρες

  Πολύ ωραία δουλειά, μπράβο!

 • TechValue

  TechValue

  Πριν 6 ημέρες

  Ευχαριστούμε!

 • ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

  ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

  Πριν 6 ημέρες

  ΟΠΩΣ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΑΓΗ ΠΛΕΥΣΗΣ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ....❤️❤️
  ❤️❤️ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΩΝ ΑΦΥΠΝΙΣΜΕΝΩΝ❤️❤️
  ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ❤️❤️
  ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΑΦΥΠΝΙΣΜΕΝΟΙ ΘΑ ΠΑΨΟΥΝ ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΣΥΝΟΜΟΣΙΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΓΥΡΩ ΤΟΥΣ…….. ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΦΥΠΝΙΣΘΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΘΕΙ……ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΩΝ ΑΦΥΠΝΙΣΜΕΝΩΝ………💪🏽💪🏽
  ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΝΟΙΩΘΑΤΕ ΩΣ ΟΙ ΤΡΕΛΛΟΙ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ, ΑΡΧΙΣΤΕ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΕΣΘΕ ΠΩΣ ΕΧΕΤΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ…… ΚΑΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΥΧΑΙΟ ΤΟ ΟΤΙ ΕΣΕΙΣ ΒΛΕΠΑΤΕ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΡΤΙΝΑ ΠΟΥ Ο ΠΟΛΥΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΔΕΙ…….
  ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΥΧΑΙΟ ΠΟΥ ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΙ ΝΟΙΩΘΑΤΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ……. ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΑΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ…… ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΤΑΙΡΙΑΞΕΤΕ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ…… ΝΟΙΩΘΑΤΕ ΑΣΦΥΚΤΙΚΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΟΠΑΔΙ……..
  ΕΙΧΕ ΑΡΧΙΣΕΙ ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ Η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΠΟΙΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΩΣ ΦΑΡΟΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΡΧΟΤΑΝ Η ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΣΤΙΓΜΗ……. ΚΑΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΠΟΥΝΕ ΠΟΛΥ ΓΕΡΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΑΡΟΥΣ……..
  ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΑΠΟΚΟΠΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΠΑΔΙ ΕΦΑΓΕ ΕΠΙΘΕΣΗ….. ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ…….. ΕΒΛΕΠΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΔΟΥΝΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΝΟΙΩΣΕ ΤΗΝ ΛΟΙΔΩΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ………
  ΟΜΩΣ ΕΤΣΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ……. ΗΤΑΝ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΘΑ ΕΠΑΙΖΑΝ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΡΟΛΟ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ……. ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΝΑΝΕ ΑΠΟ ΤΑ ΒΕΛΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΟΥΣ……. ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΓΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ……. ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΑ ΒΕΛΗ ΝΑ ΣΠΑΝΕ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥΣ………
  ΟΜΩΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΑΠΑΝΕ ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΤΟΥΣ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΑ ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΟΥΣΑΝ ΓΡΑΦΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΟΠΑΡΜΕΝΟΥΣ…….. ΤΡΕΛΛΟΥΣ….
  ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΦΥΠΝΙΣΜΕΝΟΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ…… ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ……. ΝΑ ΔΟΥΝΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥΣ……. ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΛΟΝΕΣ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ…… ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΟΥΝ ΟΡΘΙΟΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΦΥΠΝΙΣΜΕΝΟΙ…. ΝΑ ΜΗΝ ΚΙΟΤΕΨΟΥΝ…… ΝΑ ΜΗΝ ΠΙΣΩΓΥΡΙΣΟΥΝ……. ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΣΥΡΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΠΑΔΙ……
  ΦΤΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ, ΟΠΟΥ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΕΤΟΙΜΑΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΘΑ ΔΟΥΝΕ ΠΟΛΥ ΚΑΘΑΡΑ ΠΛΕΟΝ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥΣ…… ΚΑΙ ΘΑ ΝΟΙΩΣΟΥΝ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΠΟΥ ΔΙΑΛΕΧΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ….. ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ…. ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ……..
  ΜΗΝ ΠΕΦΤΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΑΚΟΥΤΕ ΓΥΡΩ ΣΑΣ…… ΦΤΑΣΑΤΕ ΕΩΣ ΕΔΩ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ…… Η ΨΥΧΗ ΣΑΣ ΕΠΑΙΞΕ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΗΣ…. Η ΨΥΧΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΡΗΣΤΑ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΩΤΕΡΟ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ…….. ΜΗΝ ΚΙΟΤΕΨΕΤΕ ΤΩΡΑ, ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ……
  ΕΑΝ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΟΙΩΣΕΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΦΟΒΟ ΜΕΣΑ ΣΑΣ, ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣΤΕ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΤΕ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΤΕΛΙΤΣΕΣ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΧΕΤΕ ΕΝΩΣΕΙ…… ΞΑΝΑΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΛΗΦΘΗΚΑΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΦΕΡΕΙ ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ…….. ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΘΕ…….
  ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΤΕΛΙΤΣΕΣ ΕΣΕΙΣ ΤΙΣ ΕΧΕΤΕ ΕΝΩΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΡΕΥΝΑ…. ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΞΕΝΥΧΤΙΑ…… ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΑΤΕ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ…. ΜΕ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΘΕΛΗΣΗ ΝΑ ΜΕΤΑΔΩΣΕΤΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ……. ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΚΡΑ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΑΝ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΣΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ……..
  ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΠΑΡΕΛΘΟΝ……. ΣΑΣ ΕΓΓΥΟΥΜΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΔΩΣΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ…… ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ…… ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΦΥΠΝΙΣΜΕΝΟΙ ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ………. ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΑΙΞΕΤΕ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΣΑΣ…… ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΑΣ……..
  ΚΟΙΤΩΝΤΑΣ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΤΕΛΙΤΣΕΣ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΦΩΤΕΙΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΤΑΡΑΞΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ……. ΕΙΧΑ ΓΡΑΨΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΕΝΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ…… ΟΣΟΙ ΜΕ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΘΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟ…… ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΙΧΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΡΙΧΝΩΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΙΔΗΣΗ, ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΟΛΑ ΟΣΑ ΤΟΝ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ……
  ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΟΜΩΣ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΝΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΑΙ ΔΗ ΠΥΡΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ, ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟΥΣ ΦΩΤΕΙΝΟΥΣ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΦΑΝΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ…… ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ………. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣΗΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ……. ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΟΤΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ…….. ΠΟΥ ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΤΗΣ……..
  ΣΥΝΤΟΜΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΤΑΡΑΧΘΕΙ. ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΕΝΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ, ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΠΛΕΟΝ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΜΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ…….
  ΜΗΝΥΜΑ: “ΣΥΓΚΡΑΤΕΙΣΤΕ ΟΣΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ, ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΑΥΤΟ. ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΣΕ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΕΣΗ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ. ΘΑ ΘΟΛΩΣΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥΣ.
  ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ. ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΕΝΑ ΜΩΡΟ ΣΤΙΣ ΦΑΣΚΙΕΣ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΣΑΝ ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΩΡΑ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΜΕΝ ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥΣ ΔΕ. ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ.
  ΔΕΙΧΝΕΙ ΒΑΡΚΕΣ, ΠΟΛΛΕΣ ΒΑΡΚΕΣ. ΠΡΟΣ ΜΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ. ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΒΑΡΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ. ΘΑ ΔΕΙΤΕ. ΟΠΩΣ ΟΙ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΕΣ ΛΕΜΒΟΙ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ. ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ, ΚΑΙ ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΝ. ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΩΖΟΝΤΑΙ.“
  ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΩΖΟΝΤΑΙ……. ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΑΔΕΛΦΙΑ….ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ…….. ΤΩΡΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΚΑΤΕ….. ΤΩΡΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΑΣ…….

 • Dimitrius Didimitrius

  Dimitrius Didimitrius

  Πριν 6 ημέρες

  Το αστροπλοιο ειναι ενα υποθετικο σκαφος που ταξιδευει απο αστρο σε αστρο. Αστρο-πλοιο.
  Αυτα που φτιαχνει ο Μασκας δεν φτανουν ουτε ως την ακρη της ατμοσφαιρας γιατι σκανε στο εδαφος.

 • Anonymous Anonymous

  Anonymous Anonymous

  Πριν 6 ημέρες

  Τρομερά ενδιαφέρον βίντεο.

 • Mured Faqeri

  Mured Faqeri

  Πριν 6 ημέρες

  Τον πλανήτη Αφροδίτη πόσες μέρες(νύχτες δηλαδη) του έτους τον βλεπουμε στον ουρανό μας; με καθαρή ατμόσφαιρα θεωρητικά ...ξέρει κάνεις ;

 • Peter Koi

  Peter Koi

  Πριν 6 ημέρες

  τελικά με το ουράνιο τόξο στον Άρη τι έγινε ;

 • Alexandros Kopsialis

  Alexandros Kopsialis

  Πριν 7 ημέρες

  Θέλουμε πιο συχνά να βγάζεις video!

  • Astronio

   Astronio

   Πριν 6 ημέρες

   Πόσο πολύ το θέλετε;

 • 2013CandyCandy

  2013CandyCandy

  Πριν 7 ημέρες

  Υπέροχο θέμα. Πάμε μπροστά, εξελισσόμαστε και μπράβο ! Πολύ ενδιαφέρουσα προσέγγιση για τις αποστολές εκτός γης!

 • Λοχιας Τζειμς

  Λοχιας Τζειμς

  Πριν 7 ημέρες

  Astronio κανε ενα βιντεο για ενα σχεδιο που υπάρχει για να στειλουμε μη επανδρωμενη αποστολή στο Αλφα Κενταυρου το 2070

 • Panagiotis Galinos

  Panagiotis Galinos

  Πριν 7 ημέρες

  θελουμε βιντεο για τα Muon :)

 • Gnome

  Gnome

  Πριν 7 ημέρες

  Αστρόνιο ξέρεις/παίζεις το παιχνίδι Stellaris?

 • Aimilios Epanos

  Aimilios Epanos

  Πριν 7 ημέρες

  Τελικά ο Αστρονιο δεν είναι παρά ένα φανμποι του ηλον...

 • Ανώνυμος Έλλην

  Ανώνυμος Έλλην

  Πριν 7 ημέρες

  Σε μερικά χρόνια αυτό το βίντεο ίσως και να χρησιμοποιηται ος ντοκιμαντέρ στα σχολεία.

 • κωνσταντινα π.

  κωνσταντινα π.

  Πριν 7 ημέρες

  δεν ξερω πως βρεθηκα εδω,,αλλα οχι να θεοποιειτε και αυτον τον ψυχοπαθη (elon mask)ελεος ακομη δεν καταλαβατε τι θελουν να μετατρεψουν τη γη και εμας? 😧

  • κωνσταντινα π.

   κωνσταντινα π.

   Πριν 7 ημέρες

   @Ανώνυμος Έλλην με τετοια απαντηση..σιγουρα

  • Ανώνυμος Έλλην

   Ανώνυμος Έλλην

   Πριν 7 ημέρες

   Μας ψεκάζουν !

 • Bold Eagle

  Bold Eagle

  Πριν 8 ημέρες

  Μου θυμίζει λίγο τον πύραυλο που είχαν οι Σοβιετικοί για να πάνε στο φεγγάρι. Πραγματικά περιμένω πως και πως τις εξελίξεις στο διάστημα της δεκαετίας μας.

 • john kakarikos

  john kakarikos

  Πριν 8 ημέρες

  Το 2028 θα ταξιδέψουν στον Άρη

 • Yiola Pitta

  Yiola Pitta

  Πριν 8 ημέρες

  Πολυ εντυπωσιακες πληροφοριες !

 • Dimitris Seven

  Dimitris Seven

  Πριν 8 ημέρες

  Περιεκτικό βίντεο όπως πάντα!!Ευχαριστουμε!

 • jony gmx

  jony gmx

  Πριν 8 ημέρες

  Μιλανε για συνηδηση οι δισεκατομυριουχοι λολ....που αμα κλασουν θα σωσουν εκατομυρια κοσμο... ρε κιτς... επιχηρηματιες ειναι, και εσεις οι πελατες

 • Annita Polyzou

  Annita Polyzou

  Πριν 8 ημέρες

  Και τα διαστημικά λεωφορεια επαναχρησιμοποιούμενα δεν είναι ???

  • Annita Polyzou

   Annita Polyzou

   Πριν 8 ημέρες

   @Astronio Ευχαριστώ πολύ

  • Astronio

   Astronio

   Πριν 8 ημέρες

   Μόνο το διαστημικό λεωφορείο, όχι ο πύραυλος που το θέτει σε τροχιά.

 • Kyriakos Pl

  Kyriakos Pl

  Πριν 9 ημέρες

  Οι άνθρωποι γεννήθηκαν στο Άρη ... μετανάστευσαν στην Γη .. και τώρα ετοιμάζονται να γυρίσουν πάλι εκεί που ανήκουν? @astronio

 • Giorgos Gkanidis

  Giorgos Gkanidis

  Πριν 9 ημέρες

  ο,τι καλυτερο εχω δει τον τελευταιο καιρο! CHECK MATE επιπεδιστες!!!
  το μονο που μας λειπει ειναι η τεχνολογια και τεχνογνωσια για την κατασκευη Einstein-Rosen bridges για να ταξιδευουμε σε μικρα χρονικα διαστηματα μεγαλες αποστασεις.

 • Sinomosiologos Conspirator

  Sinomosiologos Conspirator

  Πριν 9 ημέρες

  Και θα λενε οι Ακριανοί του μέλλοντος κάποιοι από αυτούς τότε πίστευαν ότι η ανθρωπότητα ξεκίνησε απο τον απαγορευμένο καρπό και συνεχίστηκε από τα αρσενικά Κάηλ και Άβελ

 • Stergios Politis

  Stergios Politis

  Πριν 9 ημέρες

  πριν λιγες μερες ειπε ο elon οτι γυρναν παλι στο ανθρακονημα καθως το ατσαλι δεν βολεψε τελικα

 • ANTONIS PANAGOPOULOS

  ANTONIS PANAGOPOULOS

  Πριν 9 ημέρες

  παρα πολυ ωραια ΚΑΙ ελληνικη παρουσιαση !!!
  ευχαριστω πολυ !!!

 • Karrperget9

  Karrperget9

  Πριν 9 ημέρες

  10:36 - 11:00 Απλά έχω κάτσει και το χαζεύω και έχω ανατριχιάσει ολόκληρος.

  Ο Elon Musk... στο απόλυτο Χάος.

 • Θεόδωρος Βαρδάκας

  Θεόδωρος Βαρδάκας

  Πριν 9 ημέρες

  Σας προτείνω να διαβάσετε και το δικό μου blog http://planitheou.blogspot.gr/​ Σύνδεσμος Ελλήνων Εξελικτικών Επιστημόνων και μπορείτε να αφήσετε τα σχόλια σας στα διάφορα θέματα. Τι γνώμη έχετε για τη λειτουργία του εγκεφάλου, τα εμπειρικά νευρωνικά δίκτυα και την εξέλιξη των ειδών με βάση τις μεταλλάξεις στα μονοκύτταρα, πολυκύτταρα καθώς και τα έμφυλα όντα και τη φυσική επιλογή που λειτουργεί μόνο σε αυτά.

 • Nadi Kravar

  Nadi Kravar

  Πριν 9 ημέρες

  Astronio άμα το βρεις αυτό σε παρακαλώ ψάξε άμα μπορείς να βρεις τον ton 168 και άμα μπορείς να βρεις το αστέρι που το έφτιαξε γιατί για να γίνει μια μαύρη τρύπα χρειάζεται ένα αστέρι για supernova οπότε πιο αστέρι θα ήταν τόσο μεγάλο; ; ; /:

  • Nadi Kravar

   Nadi Kravar

   Πριν 3 ημέρες

   Δε ΤΟ γνωριζα

  • Nadi Kravar

   Nadi Kravar

   Πριν 3 ημέρες

   Ευχαριστώ

  • Anastasios Karagiannis

   Anastasios Karagiannis

   Πριν 8 ημέρες

   Μια μαύρη τρύπα μπορεί να απορροφήσει ύλη και να μεγαλώσει. Αυτό μάλλον έγινε και εδώ.

  • Nadi Kravar

   Nadi Kravar

   Πριν 9 ημέρες

   Η Παύλο συγγνώμη 😅

 • Manolis Mahlis

  Manolis Mahlis

  Πριν 9 ημέρες

  Vlakies ........Re kitakste na lisete ta provlimata tou kosmou prota edo !!!!1Kai kati allo se Ligo erxete O Xristos mas !!!!! Den Exi anangi i Gi apo kanenan Einai sta xeria tou THEOU pou dimiourgisse ta panta !!!!" To Kaina pi iso panta " .Tha Gini poli pio sintoma apo oti nomizete !!!!!! Tin Noimosini Mas tin edose o Theos kai den dimiourgithike apo moni tis .Sas doulevoun Kaninika oi skotines dinamis !!!!

  • Bill Dim

   Bill Dim

   Πριν 7 ημέρες

   Τι ώρα ερχετε ο Χριστός ξέρουμε?

  • κωνσταντινα π.

   κωνσταντινα π.

   Πριν 7 ημέρες

   τωρα ..κατι τους ειπες,,,δεν βλεπεις τι γινετε στα σχολια...?

 • st hr

  st hr

  Πριν 9 ημέρες

  Τέλειο το βιντεάκι όπως πάντα, ένιωσα σαν είμαι στην εποχή λίγο πριν την ΠΡΩΤΗ ΕΠΑΦΉ.

 • Christos Athanasoulis

  Christos Athanasoulis

  Πριν 10 ημέρες

  Εξαιρετικό βίντεο, μπράβο Παύλο!

 • SKQ_NK

  SKQ_NK

  Πριν 10 ημέρες

  • tsolofski-07

   tsolofski-07

   Πριν 10 ημέρες

   Good pictures

 • Κωνσταντίνος Γεώργιου

  Κωνσταντίνος Γεώργιου

  Πριν 10 ημέρες

  Εγώ έχω την εξής απορία : Όταν κατάφερουμε να φτάσουμε στον Άρη πρώτα θα πάνε η αστροναύτες μετά από ποσό καιρό θα ξεκινήσουν η πτήσης με τους ανθρώπους η μόνο αστροναυτες θα πειγενουν στον Άρη και όταν ξεκινήσουν η κατοικίες στην Σελίνη θα πάνε μόνο αστροναυτες η και απλή πολίτες;;;;;;;;;;;;

  • Κωνσταντίνος Γεώργιου

   Κωνσταντίνος Γεώργιου

   Πριν 8 ημέρες

   Ευχαριστώ που μου απάντησατε

  • Anastasios Karagiannis

   Anastasios Karagiannis

   Πριν 8 ημέρες

   Αν θέλουμε να κάνουμε αποικίες σίγουρα θα πάνε και άνθρωποι. Αλλά το πότε εξαρτάται από κάποια πράγματα.

  • Κωνσταντίνος Γεώργιου

   Κωνσταντίνος Γεώργιου

   Πριν 9 ημέρες

   Καλά αυτό είναι σίγουρο αλά εγώ ροτισα αν θα πάνε άνθρωποι

  • tsolofski-07

   tsolofski-07

   Πριν 10 ημέρες

   Πρώτα θα πάνε αστροναύτες

 • Gararizos George

  Gararizos George

  Πριν 10 ημέρες

  Τρομακτικό κι όμως πάρα πολυ όμορφο! Συγχαρητίρια παύλο που φέρνεις την επιστίμη κοντά μας!

 • Someone

  Someone

  Πριν 10 ημέρες

  Συγχαρητήρια για αυτο φανταστικό βίντεο! Μακράν το πιο ενδιαφερον Ελληνικό κανάλι.

 • Συνήθεις Ύποπτοι

  Συνήθεις Ύποπτοι

  Πριν 10 ημέρες

  κ.Παυλο αν μπορειτε και θελετε κιολας να απαντησετε, ποιες ειναι οι σχολες και τα μεταππτυχιακα που εχετε κανει;

  • Συνήθεις Ύποπτοι

   Συνήθεις Ύποπτοι

   Πριν 8 ημέρες

   @Anastasios Karagiannis ευχαριστώ πολύ συνονόματε

  • Anastasios Karagiannis

   Anastasios Karagiannis

   Πριν 8 ημέρες

   @Συνήθεις Ύποπτοι Σπούδασε στο φυσικό Αθήνας και μετά έκανε μεταπτυχιακό στην αστροφυσική στο Λονδίνο.

  • Συνήθεις Ύποπτοι

   Συνήθεις Ύποπτοι

   Πριν 8 ημέρες

   @Anastasios Karagiannis μήπως τα θυμάσαι να μ τα πεις;

  • Anastasios Karagiannis

   Anastasios Karagiannis

   Πριν 8 ημέρες

   Το έχει πει στο Q&A που είχε κάνει παλιότερα.

 • jh198713

  jh198713

  Πριν 10 ημέρες

  dearMoon lets go! Καλά όχι ότι θα διαλέξουν εμένα αλλά έστω και μια ελπίδα να υπάρχει το να πας εκεί θα είναι τι να πω... Δεν το χωράει ο νους μου πραγματικά ότι δίνεται μια τέτοια ευκαιρία σε απλούς ανθρώπους σαν κι εμάς. Δεν είναι απλά όνειρο που γίνεται πραγματικότητα είναι το όνομά σου στα βιβλία της ιστορίας απ το πουθενά φυσικά σαν πρώτος Έλληνας στο διάστημα... Απίστευτο απλά.

 • John Christodoulou

  John Christodoulou

  Πριν 10 ημέρες

  Ρε φίλε σα να λέει ο κύριος musk παιδιά εμείς την κάνουμε για τον Άρη γιατί τη γη την έχουμε γαμησει καταλαβαίνω

 • xristos vasiliou

  xristos vasiliou

  Πριν 10 ημέρες

  Στα σχολικά βιβλία του μέλλοντος θα αναφέρεται ο Μασκ, σαν ένας άλλος Κολόμβος. Στο άμεσο μέλλον, ίσως κάπου στον Άρη, στο απώτερο ίσως σε κάποιον εξωπλανητη 😁.

 • Μπουμπουλίνα Κρήτη

  Μπουμπουλίνα Κρήτη

  Πριν 10 ημέρες

  Αύριο θα έχω το βιβλίο σου..🙏

  • Μπουμπουλίνα Κρήτη

   Μπουμπουλίνα Κρήτη

   Πριν 9 ημέρες

   @tsolofski-07 Εικόνες έχει απειροελάχιστες και 270 σελίδες.. Αυτά..Είναι πολύ ενδιαφέρον βιβλίο,ευκαιρία να αφήσω το ίντερνετ να το ρίξω στη μελέτη.. 😊😊😊

  • tsolofski-07

   tsolofski-07

   Πριν 10 ημέρες

   Πόσες σελίδες έχει το βιβλίο του?

 • Giorgos Georgoudakis

  Giorgos Georgoudakis

  Πριν 10 ημέρες

  Μπράβο για το τεχνικό μέρος του βίντεο και την αφήγηση, αλλά είναι περισσότερο μια μετάφραση των υποσχέσεων του Elon Musk και όχι περιγραφή του τι είναι πραγματικά εφικτό. Ειδικά η ιδέα ότι θα χρησιμοποιούμε πυραύλους για την μετακίνηση σε προορισμούς εντός του πλανήτη είναι το λιγότερο ουτοπική για πολλούς λόγους (ασφάλειας, οικονομίας και κυρίως περιβαλλοντολογικούς). Επίσης υπάρχουν πολλά milestones που χάθηκαν κατά την ανάπτυξη του Starship τα οποία αποδεικνύουν ότι το εγχείρημα δεν είναι τόσο απλό όσο θέλει να το παρουσιάζει η Spacex προς χάρη των μελλοντικών επενδυτών τους και των φαν τους.

 • Δημήτρης Σταυρόπουλος

  Δημήτρης Σταυρόπουλος

  Πριν 10 ημέρες

  Είμαι οπαδός της SpaceX απο τοτε που εκτόξευσαν το Falcon Heavy και το Tesla Roadster, και πραγματικά υποστηρίζω πάρα πολύ την προσπάθεια του Elon Musk για την Αριανή βάση. Είναι βεβαιο πως απο την στιγμή που μιλάμε για κάτι τετοιο στην Ελλάδα, τότε είναι σοβαρα τα πράγματα και κατα πάσα πιθανότητα θα γίνει αυτο που όλοι πιστευουμε απίθανο. Συγχαρητήρια!

  • tsolofski-07

   tsolofski-07

   Πριν 10 ημέρες

   Ο Άρης είναι αφιλόξενο πλανήτης από ότι φαίνεται

 • george tempel

  george tempel

  Πριν 10 ημέρες

  εκει 9:04 που ειπες για ιαπωνα επιχειρηματια μου θυμισες τη weyland yutani.

 • Stratos Easy Rider

  Stratos Easy Rider

  Πριν 10 ημέρες

  Και σε ποιά Γη θα προσγειωθεί ;

 • V12 Spirit

  V12 Spirit

  Πριν 10 ημέρες

  10 Σαν Τον Μασκ ! ! !

 • Harlockas

  Harlockas

  Πριν 10 ημέρες

  Φοβερος για ακομα μια φορα.
  Μιλας για αστροφυσικη και καταλαβαινω. Τι αλλο να πω?
  Σε ευχαριστουμε για τη δουλεια που προσφερεις , με λογο και τροπο κατανοητο.

 • James T. Kirk

  James T. Kirk

  Πριν 10 ημέρες

  are u sure?

 • toni antoni

  toni antoni

  Πριν 10 ημέρες

  ειμαι 51 ετων.δεμ με στεναχωρει τοσο οτι αρχιζω να μπαινω στην τελικη ευθεια του βιολογικου μου κυκλου.Αυτο που με στεναχωρει ειναι οτι μαλλον δεν θα προλαβω να δω την ανθρωποτητα στα καλυτερα της.Συνχαρητηρια Παυλο.

  • Dimitrius Didimitrius

   Dimitrius Didimitrius

   Πριν 6 ημέρες

   Την εχεις δει ηδη στα καλυτερα της.

 • pavlos psarras

  pavlos psarras

  Πριν 10 ημέρες

  Πίστευε τα μισά από όσα βλέπεις και τίποτα από όσα ακούς.........

 • ρεμαλι αλητης

  ρεμαλι αλητης

  Πριν 10 ημέρες

  καλεστε και τον Δανεζη να κανετε μια συζητηση για θεματα κοσμολογιας

 • ρεμαλι αλητης

  ρεμαλι αλητης

  Πριν 10 ημέρες

  σε ποιο σχολείο διδάσκετε ;

 • s z

  s z

  Πριν 11 ημέρες

  Τι να κανοιυμε στον Αρη ??? απο εκει φυγαμε για καλυτερα στην Γη ...παλι πισω θα παμε ??? τι εχει να προσφερει ο πλανητης αυτος???

  • Panagiotis Lamprou

   Panagiotis Lamprou

   Πριν 10 ημέρες

   Μελλοντική βάση για επόμενες αποστολές. Πείραμα για πως προσαρμόζεται ο ανθρώπινος οργανισμός σε άλλο πλανήτη. Να το φτιάξουμε. Μια άλλη βάση γιατί η Γη θα είναι ακατοίκητη σε μερικά εκαντοντάδες χρόνια.Νέα ορυκτά μεταλλεύματα. Σταδιακή εξάπλωση του ανθρώπινου είδους στο διάστημα. Καλλιεργηση εδάφους. Ένα back up plan. Σου είναι αρκετά αυτά?γιατί έχει και άλλα

 • Θωμας Μιχος

  Θωμας Μιχος

  Πριν 11 ημέρες

  Μακάρι να σταματήσουν οι πολιτικοί να τρώγονται για τα πετρέλαια και να γίνουμε ένα πολυπλανητικό είδος, όπως λέει ο κυριος στην αρχή!

  • mftpful

   mftpful

   Πριν 8 ημέρες

   Δεν θα χρειαστεί να σταματήσουν να τρώγονται όπως και να χει ο musk υποστηρίζει τα πραξικοπήματα της Αμερικής για εκμετάλλευση ορυκτού πλούτου και πρώτων υλών σύμφωνα με μία δήλωσή του.

 • Christoforos Rekatsinas

  Christoforos Rekatsinas

  Πριν 11 ημέρες

  Εξαιρετική περιγραφή!

 • Στέφανος Μπαλαμούτης

  Στέφανος Μπαλαμούτης

  Πριν 11 ημέρες

  Μπορεί να μην ζω σε κάποιες εκατοντάδες χρόνια, αλλά, με ποιάνει μια μελαγχολία. Μια μελαγχολία, επειδή θα αφήσουμε έναν πλανήτη που ζήσαμε πάρα πολλά γεγονότα και το κυριότερο μας εξέλιξε σαν είδος ...

 • ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΟΥΛΗΣ

  ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΟΥΛΗΣ

  Πριν 11 ημέρες

  Εκπληκτικό βίντεο! Συγχαρητήρια, Παύλο!

 • Γιώργος Καραλής

  Γιώργος Καραλής

  Πριν 11 ημέρες

  δεν χορτενω να το βλεπω

 • WorldView

  WorldView

  Πριν 11 ημέρες

  Αν η ανοησία ήταν βαρυτική έλξη θα είχε προκληθεί η μεγαλύτερη μαύρη τρύπα το σύμπαν. Ο υπερβολικός χρηματικός πλούτος, η κοινωνική δύναμη και η δόξα βλάπτουν πολύ σοβαρά τον άνθρωπο, τού δίνουν την ψευδαίσθηση τής αθανασίας και τού αλαθήτου και τον οδηγούν συχνά στην αυτοκαταστροφή.

 • Idle Biem

  Idle Biem

  Πριν 11 ημέρες

  Δεν ξέρω αν το έχετε σκεφτεί ποτέ
  Αλλά αν υποθετικα κάποτε βρουμε έναν πιο εξελιγμένο πολιτισμό με διάρκεια ζωής ίδια με του δικου μας είδους και αν έχουμε ένα μέσο επικοινωνίας
  Στην ερώτηση πως αναπτυχθηκατε πιο γρήγορα από εμάς
  Πιστεύω η απάντηση θα ήταν ότι δεν λήφθηκε υπόψην ποτε ο οικονομικός παράγοντας

 • science bomb

  science bomb

  Πριν 11 ημέρες

  Το βλέπω και το ξαναβλέπω τέλειο πραγματικά

 • orestis sb

  orestis sb

  Πριν 11 ημέρες

  Το καλυτερο βιντεο. Αστρονιο εισαι πολυ κουλ τυπος.

 • Αγγελος Τσακου

  Αγγελος Τσακου

  Πριν 11 ημέρες

  Αυτό το κανάλι αξίζει να έχει 10 εκατομμύρια προβολές και 10 εκατομμύρια σχόλια τέτοιες πληροφορίες που αντλούμε καθημερινά από αυτό εδώ το κανάλι δεν θα τις βρησκαμε πουθενά αλλού στην Ελλάδα μπράβο πραγματικά μπραβο

 • Γιώργος Καραλής

  Γιώργος Καραλής

  Πριν 11 ημέρες

  Είναι το καλύτερο βίντεο που εχω δει !!!!

  • tsolofski-07

   tsolofski-07

   Πριν 11 ημέρες

   👍💵

  • Γιώργος Καραλής

   Γιώργος Καραλής

   Πριν 11 ημέρες

   😍😍😍😍😍

 • Antonios Dalezios

  Antonios Dalezios

  Πριν 11 ημέρες

  Να κοιταζε ο Ιλον την οδικη διασυνδεση ολων των Νησιων του Αγαιου μεσω Σουνιου με την Ηπειρωτικη Ελλαδα καλυτερα ;;; Η λεω σαχλαμαρες ;

 • Μετο Βαμβάκι

  Μετο Βαμβάκι

  Πριν 11 ημέρες

  Απορίες:
  α. Γιά νά απογειωθεί τό σκάφος από τόν Άρη καί νά τήν κάνει γιά τήν Γή θά χρειαστεί μία εξέδρα καί μία τεράστια ποσότητα καυσίμων, καθότι η ταχύτητα διαφυγής από τόν Άρη μόνο αμεληταία δέν είναι. Θά είναι εύκολο νά γίνει αυτό ή θά χρειαστεί ένας στόλος αστρόπλοιων πού αναγκαστικά θά μείνουν εκεί;
  β. Οί άνθρωποι τού Άρη θά βοηθήσουν τούς ανθρώπους τής Γής ακόμα καί άν είναι ΠΑΟΚτζήδες;

  • tsolofski-07

   tsolofski-07

   Πριν 10 ημέρες

   Για να φύγει από τη γη θέλει καύσιμα και μεγάλη ταχύτητα και β δεν θα υπάρχει έως τότε ο παοκ🧤

 • nikolaos zikos

  nikolaos zikos

  Πριν 11 ημέρες

  Ο elon musk έχει γράψει ιστορία και πραγματικά ζούμε στα καλύτερα χρόνια. Πολύ ωραίο βίντεο και αισιόδοξο👏👏

 • lamda ladma

  lamda ladma

  Πριν 11 ημέρες

  Μέ τόν Κούλη οι πιθανότητες υπερδεκαπλασιάζονται...

 • Nick Kastan

  Nick Kastan

  Πριν 11 ημέρες

  Για να λέει στην αρχή ότι πρέπει να το κάνουμε τώρα...κάτι ξέρει

 • Gio Neo

  Gio Neo

  Πριν 11 ημέρες

  Ποια είναι η γνώμη σας για το διαστημικό αεροσκάφος της virgin galactic ??

 • Odusseus Chatsikidis

  Odusseus Chatsikidis

  Πριν 11 ημέρες

  Εξαιρετικός!
  Οπως κάθε φορά. Σε παρακολουθώ πολύ σχολαστικά φίλε Παύλο.
  Μην σταματήσεις.. Ευχαριστώ.

 • narkisosssss

  narkisosssss

  Πριν 11 ημέρες

  Γνώμη μου είναι ότι όσοι τολμηροί αποφασίσουν να πάνε στον Άρη είναι υποψήφιοι μακαρίτες.
  Ο Άρης είναι ένας νεκρός πλανήτης χωρίς ατμόσφαιρα οι έποικοι του θα περάσουν την υπόλοιπη σύντομη ζωή τους σε μια φυλακή. Ο Άρης ποτέ δεν θα γίνει αυτάρκης.
  Ο μόνος τρόπος για να γλυτώσει ο άνθρωπός από την υπερθέρμανση του ήλιου είναι να βρει ένα τρόπο να σπρώξει το σπίτι του που είναι η γη λίγο πιο μακριά από αυτόν κι εκεί πρέπει να επικεντρωθεί η επιστήμη με πειράματα επάνω στην βαρύτητα και την αντιβαρύτητα. Και αν ποτέ το καταφέρει αυτό ίσως να μπορέσει τοτε να ξεγατζωσει κάποιο δορυφόρο του Κρόνου η του Δία με καλύτερες συνθήκες ζωής και να τον φέρει στην κατοικήσιμη ζώνη.
  Και όταν το καταφέρει και αυτό ο άνθρωπος θα έχει όλο το χρόνο να δημιουργήσει έναν μικρό τεχνητό ήλιο ώστε όταν έρθει ο καιρός να εγκαταλείψουμε τον γερασμένο ήλιο μας να μας συνοδεύσει στο ταξίδι μας αναζητώντας έναν καινούριο. :-)

  • Jim Sagubigula

   Jim Sagubigula

   Πριν 10 ημέρες

   @narkisosssss Άλλο η υπερθέρμανση που γίνεται τώρα και άλλο το τι θα γίνει σε 1 δισεκατομμύριο χρόνια. Για την υπερθέρμανση που γίνεται τώρα δεν είναι λύση να κουνήσουμε την Γη, αλλά να προέχουμε τις εκπομπές μας. Σχετικά με το δεύτερο, θα ήταν αρκετά πιο ρεαλιστικό να πάμε να ζήσουμε σε κανένα δορυφόρο του Κρόνου. Γιατί να μπορέσουμε να κουνήσουμε ολόκληρο πλανήτη, δεν ξέρω αν θα μπορέσουμε ποτέ να φθάσουμε σε αυτό το σημείο.

  • narkisosssss

   narkisosssss

   Πριν 10 ημέρες

   @Jim Sagubigula φταίμε κι εμείς αλλά στην γη πάντα υπήρχαν οργανισμοί η μικροοργανισμοί που άλλαζαν την σύνθεση του πλανήτη μας πρώτου καν υπάρξει ο άνθρωπος. Το βίντεο μιλά για το αναπόφευκτο ο ήλιος δυστυχώς κάθε μέρα που περνά αλλάζει. καίει τα ελαφρότερα καύσιμα του και μεταβάλλεται η καύση του καθώς θα αρχίσει να τρώει τα βαρύτερα. Οπότε πρέπει να βρούμε έναν τρόπο όταν ο ήλιος αναπόφευκτα θα γίνει πιο καυτός να γλιτώσουμε. Βέβαια όλα αυτά θα γίνουν μετά από πολλά εκατομμύρια χρόνια αλλά των φρονίμων τα παιδιά πριν πείνασουν μαγειρεύουν.

  • Jim Sagubigula

   Jim Sagubigula

   Πριν 11 ημέρες

   Δεν φταίει ο Ήλιος για την υπερθέρμανση του πλανήτη, καθαρά εμείς φταίμε. Όταν αλλάξουμε τρόπο ζωής τότε θα λυθεί κάθε πρόβλημα χωρίς να χρειαστεί να μετακινήσουμε τίποτα.

 • Sakafroukos

  Sakafroukos

  Πριν 11 ημέρες

  ρε αληθεια ποσο βλακας εισαι?

  • tsolofski-07

   tsolofski-07

   Πριν 10 ημέρες

   @Panagiotis Lamprou σωστος

  • Panagiotis Lamprou

   Panagiotis Lamprou

   Πριν 10 ημέρες

   Δεν παίζει να έχεις ανοίξει επιστημονικό βιβλίο ποτέ έτσι?

 • SOTIRIS BOUTSIS

  SOTIRIS BOUTSIS

  Πριν 11 ημέρες

  Συγχαρητήρια για το βίντεο και το κανάλι γενικά! Κάνεις πολύ καλή δουλειά!
  Εχω τις έξης αποριες όσο αφορά τις επανδρωμένες διαστημικές αποστολές! Ειναι τόσο εύκολο για έναν απλό άνθρωπο ανεκπαίδευτο σε τετοιου είδους εγχειρηματα όσο αφορά την σωματικη και ψυχολογικη του κατάσταση να μπορέσει να πραγματοποιήσει τέτοια ταξίδια; Ακόμα υπάρχουν στο διάστημα απ'οτι γνωρίζουμε η λεγόμενη κοσμική ακτινοβολία και η ελληψη βαρύτητας! Αυτά τα δύο είναι δύο πολύ σημαντικοί παράγοντες που κάνουν δύσκολες τις επανδρωμένες διαστημικές αποστολές και γνωρίζουμε τους λόγους γιατι! Τι γίνεται με αυτά! Πως θα αντιμετωπιστούν! Μήπως είναι ουτοπικα ακόμα τουλάχιστον όλα αυτά που λέγονται! Θα εκτιμούσα πολύ την άποψη σου!

 • Theseus

  Theseus

  Πριν 11 ημέρες

  να σημειωθει οτι για να γινουν ολα αυτα θα πρεπει η spaceX να εχει συνεχεια εσοδα ωστε να μπορει να πραγματοποιει αποστολες που δεν εχουν αμεσα εσοδα. και οταν μιλαμε για 100 ανθρωπους στον Αρη, το να "ξεμεινεις" απο λεφτα και αυτοι να ξεμεινουν απο προμηθειες θα σημαινει θανατο. επισης η χρηματοδοτηση της NASA ειναι αστειο ποσο σε συγγριση με τα ποσα που δαπανουνται απο τις ΗΠΑ για το στρατο. ενα ακομα πολυ σοβαρο ζητημα το οποιο δεν βλεπω να εχει επιλυθει ειναι η ακτινοβολια. ουσιαστικα δεν υπαρχει ακομα σωστη προστασια απο την ακτινοβολια οσο οι κοσμοναυτες θα ταξιδευουν προς τον Αρη, ποσο μαλλον να ξαναεπιστεψουν πισω. επισης θεματα με την ακτινοβολια στον Αρη και στις "αποικιες". νομιζω πως τα "τεχνικα" θεματα και θεματα "ασφαλειας" δεν θα επιτρεψουν να φτασουν αρτιοι ανθρωποι στον Αρη και να επιστρεψουν υγιεις πισω. τουλαχιστον οχι πριν το 2050

 • Ioannis

  Ioannis

  Πριν 11 ημέρες

  Ας δούμε πρώτα τι γεγονότα μας περιμένουν μέχρι το τέλος της 10ετίας.

 • Κυανός Αστέρας

  Κυανός Αστέρας

  Πριν 11 ημέρες

  Ποιος άλλος έκανε αίτηση συμμετοχής για το dearMoon;

 • ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ ΚΟΤΣΙΚΑΣ

  ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ ΚΟΤΣΙΚΑΣ

  Πριν 11 ημέρες

  Ok GALACTIKA !!!!!!!!!!

 • Magnum RedBlack

  Magnum RedBlack

  Πριν 11 ημέρες

  12:48 Εγώ προσωπικά μυρίζομαι Killzone, τόσο γιωτάδες που είμαστε οι άνθρωποι.
  Ωστόσο δεν μπορώ να κρύψω την χαρά μου για τα βήματα αυτά, μεγάλος άνθρωπος ο Musk